Wifis eszközök, amik még szebbé teszik az ünnepeket

A wifi már egy ideje életünk része, még akkor is, ha nem gondolkodunk mindennap azon, mennyivel teszi könnyebbé mindennapjainkat. Ma olyan vezeték nélküli eszközöket fogunk bemutatni, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen háztartásból sem, de karácsonyi ajándéknak is kiválóak, ráadásul minden korosztály megtalálhatja a számára legkedvesebb wifis kütyüt közöttük.

Xiaomi Mi Robot robotporszívó

A modern robotporszívók rengeteg időt takarítanak meg az egész családnak, hiszen használatukkal nagyjából megfelezhető a takarítások száma. Az ünnepek alkalmával ráadásul hatványozottan odafigyelünk arra, hogy a lakás csillogjon, nehogy szégyenben maradjunk a rokonok előtt.

2018-ban már nem létezhet modern takarítóeszköz wifi nélkül, hiszen a legtöbb funkciót egy alkalmazáson keresztül vezérelhetjük. Az alapvető takarítási feladatokhoz a mobilapplikáció számtalan további lehetőséget ad hozzá, valós időben monitorozhatjuk a porszívó által bejárt utat, nyomon követhetjük a megtisztított terület nagyságát, de a különböző elakadásokról is itt értesít minket a Xiaomi üdvöskéje.

Wifi kapcsolat segítségével információt kaphatunk a kopóalkatrészek állapotáról és a portartály telítettségéről, de porszívónk helyzetét is lekérhetjük, vagy visszaküldhetjük a dokkolóra, hogy újratöltse magát. Ha pedig alszik a gyerek vagy pihennek a nagyszülők, akkor egyszerűen távolról lehalkíthatjuk a Mi Robotot. De a legjobb funkció az applikáció alapú virtuális korlát, amivel a lézerszenzorral felépített térképen meghatározhatjuk, hogy melyik helyiségben vagy milyen területen takarítson helyettünk a robot. Nem kell törődnünk a szoftverfrissítésekkel sem, ezeket automatikusan letölti az alkalmazás a wifi segítségével.

Broadlink RM Pro vezetéknélküli távirányító

A Broadlink RM Pro wifi vezérlő kiválóan használható arra, hogy a lakás különböző okoseszközeit egyetlen helyről irányíthassuk. Természetesen itt is egy okostelefonos alkalmazást hívhatunk segítségül ahhoz, hogy a TV-t, a klímát, a DVD lejátszót, a set-top boxot, az okoslámpákat vagy egyéb eszközeinket vezérelhessük, így nem kell 5 távirányítót vagy alkalmazást végignyomogatnunk, hogy működésre bírjuk őket.

A Broadlink terméke arra is lehetőséget biztosít, hogy az eszközökhöz virtuális szobákat definiáljunk, így csoportokba szervezhetjük kedvenc, wifi alapú kütyüinket. A működést időzíthetjük, illetve felvehetünk előre programozott ütemterveket is, például reggel 8 órakor a Broadlink wifi vezérlő húzza fel az elektromos redőnyt, majd indítsa el a klímát, de természetesen a kombinációknak csak a képzeletünk szab határt.

Digoo DG-EX001 időjárás állomás

Az időjárást mindenki folyamatosan nyomon követi, hiszen erőteljesen meghatározza mindennapjainkat. Vajon esni fog az eső, ezért nem mehetünk kirándulni és helyette inkább egy múzeumot kell választanunk? Holnap hőség lesz, így az egészségügyi panaszokkal küzdőknek kell jobban odafigyelniük, és még számtalan példát említhetnénk, ahol az időjárás döntő jelentőséggel bír. A Digoo DG-EX001 állomása ezen kérdések megválaszolásában nyújt segítséget, természetesen vezeték nélküli kapcsolat segítségével.

Nemcsak a színes LCD panelen, hanem okostelefonunk kijelzőjén is nyomon követhetjük az eszköz által közölt adatokat. Külső és belső hőmérséklet, ötnapos időjárás előrejelzés, holdfázis, de a migrénre hajlamosaknak azt is előre jelzi, fáj-e majd a fejük a légnyomásváltozástól, hiszen erről is tájékoztat minket a Digoo időjárás állomása. Ráadásul további szenzorokat is párosíthatunk a rendszerhez, így házunk különböző pontjain is mérhetjük az adatokat.

Xiaomi MITU drón

Mi lehetne jobb ajándék egy gyerkőcnek karácsonyra, mint egy modern mini drón? A Xiaomi MITU megtestesíti mindazt, amit imádunk ezekben a játékszerekben: applikációból vezérelhetjük, egy csomó okosfunkciót tud, wifi segítségével vetít élőképet telefonunkra, ultrahangos szenzorral stabilizál, HD kamerával rögzíti az elé táruló látványt, és természetesen hozza a megszokott Xiaomi minőséget.

A két legjobb dolgot még nem is említettük: a FIMI alkalmazás segítségével programozhatjuk a masina manővereit, illetve egy másik drónnal "lézerharcolhatunk", az infravörös portok segítségével. Mi lehet ennél nagyobb móka, mint a család többi tagjával megvívni a csatákat a karácsonyfa körül? Szerencsére az alapcsomag része egy pár propellervédő, így anyu virágai is túl fogják élni a quadkopterek küzdelmét, és másban sem tesznek kárt.

Xiaomi 70mai wifi autós kamera

Kocsink az egyik legnagyobb értékű tárgyunk, amire hajlamosak vagyunk különös figyelmet fordítani. Fontos a védelme, de az is, hogy ha vitás forgalmi helyzetbe kerülünk, miközben közlekedünk, legyen, ami bizonyítja igazunkat, erre tökéletesek az autós kamerák. A legtöbbel az a probléma, hogy egy viszonylag kisméretű, alacsony felbontású kijelzőn kell nyomon követnünk a történéseket, ami éjszaka ráadásul irritálóan világít.

Ezt a problémakört remekül feloldja a Xiaomi 70mai wifis kamerája, ugyanis egyáltalán nem rendelkezik kijelzővel. Így sokkal diszkrétebben elhelyezhetjük, például a visszapillantó tükör mögé, nem zavarja a kilátást és telefonos applikációján keresztül bármikor varázsolhatunk élőképet mobilunkra. A kamera rendelkezik hangutasítás alapú vezérléssel, automatikus felvételindítással, illetve baleset esetén képes zárolni a felvételt is. A sofőrök közül sokan vágynak arra, hogy birtokoljanak egy ilyen szerkezetet és most karácsony alkalmából meg is lephetjük őket vele.

RendeljKínait

A RendeljKínait Magyarország legnagyobb, kínai termékeket tesztelő weboldala és Kínából rendelő közössége. Terméktesztek, bemutatók tucatjaival szórakoztatjuk olvasóinkat minden héten, a rendelőket pedig kuponos kedvezményekkel látjuk el. A RendeljKínait magáénak tudhatja a legátfogóbb és legrészletesebb tudásgyűjteményt a Kínából rendelés kapcsán, ami kitér minden fontos részletre (biztonságos rendelés, importköltség kalkulátor, garancia stb.), amelyre egy laikusnak szüksége lehet. Ha valaki nem találna választ a kérdésére vagy csak tanácsra lenne szüksége, a több mint 9000 tagból álló Facebook csoportunk közössége mindig lelkesen segít.
Célunk, hogy bemutassuk a magyar vásárlóknak a Kínából rendelés egyszerűségét és nagyszerűségét, illetve hozzásegítsük a laikusokat a biztonságos vásárlás feltételeihez, hogy bárki élvezhesse az olcsó, de jó minőségű termékeket. Csatlakozz te is a közösségünkhöz!

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?