Tudd meg, melyik országokban lehet a legjobbakat wifizni!

Külföldi utazásaink során vezeték nélküli internetet ugyan rengeteg helyen találhatunk, de egyáltalán nem mindegy, hogy az milyen minőségű kapcsolatot ad nekünk. Éppen ezért összeszedtük, világszerte hol vannak a legjobb nyílt hálózatok, mely országokban található a legtöbb belőlük, illetve melyik nemzet tagjai élvezhetik a legnagyobb internetsebességet.

Wifi nélkül nemcsak azért nehéz élni, mert annak hiányában kénytelenek vagyunk a mobilnetünket fogyasztani, hanem azért is, mert számos tevékenységhez hatalmas szükségünk van rá. Ráadásul ez hatványozottan igaz, amikor nyaralás miatt külföldre látogatunk, hiszen ilyenkor szeretünk rendszeresen beszámolni a különleges eseményről saját oldalainkra feltöltött képekkel és videókkal, vagy éppen neten keresztül felvenni a kapcsolatot otthon maradt ismerőseinkkel.

Ezért most megmutatjuk, hogy a világban járva hol és hogyan juthatunk a legjobb wifihez.

Kiváló publikus wifit tessék!

Bár a nyílt wifi hálózatok rengeteg veszélyt jelenthetnek, ha kellő óvatossággal kezeljük őket, hasznos társaink lehetnek. Fontos azonban tudni, minden országban az adott nemzet gazdaságpolitikája határozza meg, milyen fejlettségűek az ingyenesen elérhető wifi hotspotok.

Ilyen szempontból az élvonalhoz három európai ország is tartozik, hiszen Litvániában, Észtországban és Horvátországban találhatjuk a legnagyobb sebességet adó hálózatokat, míg Magyarország, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Belgium és Dánia a középmezőnyhöz tartozik. Külön érdekesség, hogy a leglassabb nyílt wifiket az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és Portugáliában találhatjuk.

Hol van a legtöbb nyílt wifi hálózat?

Mára világszerte 189 millió publikus wifi hotspotot érhetünk el, ami sajnálatos módon a különböző országok népességszámát figyelembe véve, nagy eltéréseket mutat. Míg Franciaországban, Belgiumban, Dániában és Ausztriában nagyon magas az egy főre jutó nyílt wifi hálózatok száma, Kínában, Malajziában és Törökországban ez már jóval kisebb mértékű. Nigériában, Indiában és Kolumbiában a legrosszabb az ellátottság.

Szerencsére több olyan alkalmazás is létezik, ami segíthet nekünk abban, hogy a világ bármely pontján könnyen megtalálhassuk a hozzánk legközelebb eső nyílt wifi hálózatot. Ha pedig UPC internet-előfizetők vagyunk, akkor a Wi-Free szolgáltatással Európában több millió ponton élvezhetjük a garantáltan minőségi wifit.

A leggyorsabb wifit itt kell keresned

A legtöbb ember számára kardinális kérdés, milyen sebességet tud adni az adott wifi hálózat, ami főleg akkor igaz, ha egy háztartáson belül többen is használni akarják. Ebből a szempontból a legjobban a dél-koreai, a norvég, a hongkongi, a svéd és svájci felhasználók örülhetnek, hiszen az ő hazájukban a leggyorsabb a vezeték nélküli internethálózat. Azok viszont, akik Nigériában, Bolíviában, Namíbiában, Paraguayban és Venezuelában élnek, a világ leglassabb internetkapcsolatával kénytelenek beérni.

Vannak azonban olyan feltörekvő országok is, ahol az előző évhez viszonyítva rengeteget gyorsult az ott elérhető internetsebesség. Ilyen Indonézia, Kenya, Katar és Egyiptom. Ha azt szeretnéd, hogy a te otthonodban is villámgyors legyen a wifi, akkor fogadd meg korábbi tippjeinket!

És mi a helyzet itthon?

A legtöbb hazai felhasználó már megtapasztalhatta, hogy a Magyarországon elérhető wifi sebessége európai szinten is az élvonalban van, ami a letöltésben és a feltöltésben egyaránt megmutatkozik. Ráadásul már egyre több helyen érhető el publikus wifihálózat, amikből hamarosan – az Európai Bizottságnak hála – a nagyvárosok mellett a kistelepüléseken is sokkal többet tudunk majd igénybe venni.  

Amíg ez nem következik be, addig is érdemes egy próbát tenni az ország legnagyobb lakossági wifihálózatával, a UPC Wi-Free-vel, ami országszerte több mint 550 ezer helyen biztosíthat nekünk biztonságos wifit és egyszerre akár 3 eszközzel is használható.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?