A WiFi jelszó

Manapság már nem az a kérdés, hogy egyáltalán ellássuk-e jelszóval otthoni wifi kapcsolatunkat, sokkal inkább az, hogy hogyan tudjuk azt a legnehezebben feltörhetővé tenni. Ennek érdekében összegyűjtöttük nektek, hogy mi mindent érdemes tudni a biztonságos wifi jelszavakról és hogyan lehet a biztonságos hálózati kapcsolathoz szükséges beállításokat a lehető legkönnyebben elvégezni.

Vírusfajták, amiktől meg kell védened kedvenc eszközeidet

Ahogy az emberi szervezeteket fenyegető, úgy a különböző digitális eszközökre veszélyt jelentő vírusok is több formában jelenhetnek meg és a legkülönfélébb hatásokat képesek kifejteni. Éppen ezért most összefoglaljuk nektek, hogy mik azok a vírusok, amiket nem árt ismernetek és tippeket is adunk arra vonatkozóan, hogy hogyan tudjátok őket a lehető leghatékonyabban elkerülni.

Chloe from the Woods bemutatja: Így ne használd a nyilvános wifit!

Bármikor előfordulhat, hogy hirtelen internetre van szükségünk. Ilyenkor legtöbbször valamilyen ingyenes wifihálózatot veszünk igénybe nem is gondolva arra, hogy mennyi veszélynek tehetjük ki magunkat. Legújabb videójában Chloe from the Woods a saját bőrén tapasztalja meg, hogy hogyan járhat az, aki a megfelelő biztonsági lépések megtétele nélkül próbál publikus wifin netezni.

5 + 1 lépés a lehető legbiztonságosabb wifiért

Manapság már nem csak az a fontos, hogy otthonunk biztonságban legyen, hanem a benne található wifikapcsolat is, amit nap mint nap rengeteget használunk számunkra fontos és sokszor szenzitív fájlok, adatok küldésére. Éppen ezért összeszedtünk nektek 5 + 1 olyan tippet, amivel a lehető legbiztonságosabbá tehetitek.

Ettől sokkal biztonságosabb lesz a wifid

Manapság nehezen lehet olyan helyet találni, ahol ne lenne valamilyen wifi kapcsolat, éppen ezért rendkívül fontos, hogy használatukkor a lehető legnagyobb biztonságban legyenek az adataink. Most azt mutatjuk meg, hogy 14 év elteltével milyen új titkosítási szabvánnyal akarják biztosítani az otthoni és a nyílt wifi hálózatokat, amivel aztán kapcsolattól függetlenül nyugodtan internetezhetünk.

Facebook balhé, fűszerezve GDPR-ral

Tudtad, hogy az internetezés közben adott kattintásaid alapján egy teljes, komplex profilt össze lehet állítani rólad? Ráadásul bizonyos tech cégek ezeket az adatokat értékesítik is más szervezetek számára, hogy azok a leginkább releváns üzenetekkel, termékekkel, vagy éppen szolgáltatásokkal találhassanak meg. Most azonban mégis megéri kattintanod, hiszen teljes képet kaphatsz a témával kapcsolatban!

Az online vásárlás megbízható wifivel az igazi

Mára elmondhatjuk, hogy a vezeték nélküli internet mindennapjaink szerves részévé vált, amihez az is hozzátartozik, hogy rengeteg dolgot intézünk el a segítségével. Ilyen a legtöbbször jelentő idő és energia megspórolásával járó online vásárlás is, ami több kockázatot is rejt magában, ezért összeszedtük neked, hogy mi mindenre érdemes odafigyelned ilyen helyzetekben – főleg akkor, ha otthoni vagy nyílt wifin keresztül intézed.

Az adatbiztonság felhővel az igazi

Rengeteg dologra használjuk az internetet, ami a legtöbb eszközünkön már megtalálható, ezért kiemelten fontos, hogy biztonságban tudhassuk adatainkat. Ebben lehetnek nagy segítségünkre a felhő alapú szolgáltatások, amikből most kettőt be is mutatunk nektek.

Ismerd meg a nyilvános wifi veszélyeit!

Ingyenes wifiszolgáltatás szinte már mindenhol elérhető, de ha felelőtlenül használjuk, annak súlyos ára lehet. Cikkünkben átvesszük, milyen rizikófaktorokkal számolhatsz, és hogyan tudod a legbiztonságosabban igénybe venni a lehetőséget.

Állítsd meg a wifi-tolvajokat!

Vezeték nélküli internetre bármikor szükségünk lehet, ezért kevés idegesítőbb dolog van annál, amikor tartósan belassul a rendelkezésre álló netkapcsolat. Ennek ugyan több oka is lehet, de számos esetben arról van szó, hogy egy illetéktelen személy lopja a wifinket. Összeszedtük a leghatékonyabb ellenszereket!

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?