Rengeteg jó dolgot kapunk a legújabb wifiszabványtól

A vezeték nélküli kapcsolat nem csak azért fontos az életünkben, mert rengeteg dolgot gyorsabban és/vagy hatékonyabban tudunk megoldani vele, hanem azért is, mert sokszor olyan adatok mennek rajta keresztül, amik számunkra a legfontosabbak. Éppen emiatt örülünk annak, hogy hamarosan érkezik a legújabb wifiszabványnak számító Wi-Fi 6, ami több szempontból is kiváló élménnyel gazdagíthatja a felhasználókat.

Az emberek életére rendszerint rendkívül pozitív hatással van a wifi fejlesztése, hiszen az újabb verziói a technológiát tekintve sokkal többet tudnak kihozni a legújabb, internetképes eszközökből és maga a vezeték nélküli internetkapcsolat is lényegesen jobb teljesítményt képes produkálni, ami hosszú távon gördülékenyebb online szolgáltatásokat és örömtelibb felhasználói élményt garantál. Korábbi cikkünkben már említettük a jövőre érkező, Wi-Fi 6 névre hallgató wifiszabványt, amit most részletesebben mutatunk be nektek!

wifiszabványok: “Olyan, egyre fejlődő, a Wi-Fi Alliance által hitelesített szabványok, amik egyre nagyobb internetsebességet és biztonságot adnak a wifiző felhasználók számára.” Ide kattints, ha szeretnél többet megtudni róluk!

A Wi-Fi Alliance nem kevesebbet ígér, mint hogy a Wi-Fi 6 segítségével az eddigi megoldásokhoz képest olyan továbbfejlesztett élményt fogunk kapni, amiből a magánemberek és a cégek egyaránt tudnak majd profitálni, ugyanis egyszerre sokkal több eszközt képesek majd ellátni stabil, erős és gyors wifivel. Persze, ehhez olyan routerre és kütyükre lesz szükségünk, amik támogatják az új szabványt, bár azt tudni kell, hogy a Wi-Fi 6 képes együttműködni a Wi-Fi 4-es és Wi-Fi 5-ös eszközökkel is, bár közel sem akkora teljesítményszinten.

A legújabb wifiszabványt a 2.4GHz-es és az 5GHz-es frekvenciatartományon egyaránt lehet használni, viszont a korábbi szabványokhoz viszonyítva sokkal többet ki lehet hozni belőle, ugyanis az otthoni, vagy éppen munkahelyi wifid nem csak gyorsabb, hanem okosabb is lesz tőle. Mindez azt jelenti, hogy optimális körülmények között másodpercenként maximálisan akár 14 gigabit adatmennyiség kezelésére is képes, amivel egy családi otthonban egyszerre lehet 4K-s streamelt videókat nézni, interneten játszani, különböző okoseszközöket használni és zavartalanul működtetni saját okosotthonunkat is.

A korábbi wifiszabványhoz viszonyítva pedig négyszer (!) gyorsabb technológiai megoldás gondoskodik arról, hogy internetezés közben a wifinken keresztülfutó adatcsomagokat a lehető legnagyobb sávszélességgel továbbítsa irányunkba. Annak is rengetegen fognak örülni, hogy a Wi-Fi 6 használatával egyrészt jóval lassabban fognak merülni az eszközeink, hiszen a vezeték nélküli internetkapcsolat jelentősen kevesebb energiamennyiséget fog igényelni, másrészt pedig a 2.4GHz-es frekvencián jóval kisebb interferenciával számolhatunk.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a Wi-Fi 6 még csak a kezdet, ugyanis egyes szakértők már beszélgetnek a Wi-Fi 7-ről is, ami jó eséllyel még durvább teljesítmény leadására és még több felhasználó egyidejű kiszolgálására lesz képes. Viszont erre a wifiszabványra 2022-ig szinte biztosan várnunk kell, bár legtöbben azért megelégszünk addig a Wi-Fi 6 megoldásaival is!

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?