Okoseszközökkel még könnyebb a szépségápolás!

A vezeték nélküli internet és a technikai újítások az élet minden területére beférkőztek, nincs ez másként a szépségiparral sem. Folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb ötletek a mindennapi szépségápolás megkönnyítésére, amiket most be is mutatunk nektek!

Korábbi cikkeinkben már meséltünk arról, hogy az okoseszközök mennyi dologban segíthetnek nekünk, hiszen – többek közt – hangutasításokkal tehetik jobbá az életünket, magasabb szintre emelhetik a szórakozásunkat, egyszerűbbé tehetik a gyereknevelést, és a zenehallgatás is élvezetesebb lehet általuk. Ezúttal azokkal az eszközökkel és szolgáltatásokkal foglalkozunk, amiket a szépségápolásban tudunk használni.

A legjobb eszközök, hogy minél szebb legyél!

Ez a wifivel működő okostükör képes felmérni bőröd állapotát, hogy hatékonyabban tudd kezelni a bőrproblémáidat, valamint személyre szabott rutint és bőrápolási tippeket is ad. Folyamatosan vizsgálja a bőröd minőségét, figyeli a ráncokat, finom vonalakat, karikákat, vöröses foltokat és pórusokat, ezek változásairól pedig statisztikát készít, hogy nyomon tudd követni, valóban hatásosak-e a szépségápolási termékeid. Természetesen wifi vagy bluetooth segítségével összekötheted a telefonoddal is, a még teljesebb élményért.

A FOREO is élen jár az újításokban, termékeikkel az otthoni bőrápolást egy magasabb szintre emeli. A szónikus arctisztító kefék új generációja a FOFO, amely nem csak hatékonyan tisztítja és masszírozza a bőrt, de szenzorait az arcbőrhöz érintve a FOREO For You alkalmazással analizálja annak állapotát is. Az applikáció minden alkalommal ehhez igazítja az arctisztító program intenzitását és hosszát, így teljesen személyre szabott rutint alakíthatunk ki, hogy bőrünk még szebb lehessen.

Alkalmazások, amiket kár lenne kihagyni

De maradjunk csak az alapoknál: elég vizet iszol naponta? A rendszeres és megfelelő mennyiségű folyadékbevitel gondot okozhat, pedig a gyönyörű bőrhöz ez is szükséges. A legegyszerűbb, ha a telefonodra letöltesz egy jó kis alkalmazást, ami bizonyos időközönként emlékeztet arra, hogy itt az idő meginni egy pohár vizet, de még jobb, ha az okosóráddal is össze tudod kötni! Néhány jópofa, ingyenes applikáció, amit érdemes megnézni: Plant Nanny, Daily Water, Hydrate Daily, Water Drink Reminder, Aquaalert, Waterbalance.

A szépségápolási termékeknek is van lejárati idejük. Ezt érdemes is betartani, hiszen egy lejárt, vagy esetleg bacikkal fertőzött termék már többet árthat, mint használ. Ezek a szavatossági idők teljesen változóak, például nem ugyanaddig jó egy tégelyes arckrém, amibe minden nap belenyúlunk, mint egy pumpás kiszerelésű, vagy egy szempillaspirál, ami minden nap a szemünkkel érintkezik, esetleg egy préselt pirosító, amit ecsettel viszünk fel. A termékek csomagolásán megtaláljuk a javasolt szavatossági időt, amit általában a megbontásuktól számolunk, de mégis ki tud ennyi dátumot észben tartani? Szerencsére erre is rengeteg módszer létezik: felírhatjuk egyszerűen a telefon naptárába, és beállíthatunk értesítést, de szuper applikációk léteznek erre is, amikkel megkönnyíthetjük a dolgunkat.

A Beauty Keeper app-ben vezethetjük a felbontott termékek dátumát, ami emlékeztetni fog bennünket, hogy mikor kell lecserélnünk bizonyos darabokat, de még vásárlás előtt is hasznos társunk lehet a drogériákban. Minden kozmetikumon található egy úgynevezett “batch kód”, amit a gyártó adott meg, ezt az applikációba beírva megkapjuk az adott termék gyártási idejét és a lejárati dátumát. Így elkerülhetjük, hogy lejáratközeli terméket vásároljunk meg csábító akciós áron, illetve ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a 3 éve karácsonyra kapott, és szekrényben őrzött arckrém jó-e még, akkor gyorsan ellenőrizni tudjuk azt is.

Szintén a vásárlás megkönnyítése érdekében a L’Oréal Makeup Genius alkalmazásával néhány mozdulattal megnézhetjük magunkon, hogyan is állna egy adott rúzs vagy akár egy komplett smink. Mindezt anélkül, hogy egy kétes tisztaságú tesztert kellene magunkon kipróbálni, és ha tetszik, akár a kanapén ülve azonnal meg is rendelhetjük.

És még egy jótanács!

Ha még mindig tanácstalanok lennénk, melyik kozmetikumot érdemes választani, elolvashatjuk a Krémmánián a véleményeket, vagy a Pixibeauty oldalon megnézhetjük, hogy a mi igényeinknek megfelelően milyen terméket ajánlanak. Sminkelési tanácsokért a Youtube videókat érdemes átböngészni, ahol az alapoktól egészen a legdurvább kreatív smink elkészítéséig mindenhez találunk egy tutorialt.

Pekár Magdolna

Ha tetszett a cikk, nézd meg Magdi blogját, ahol 2010-óta oszt meg szépségápolással, divattal és utazással kapcsolatos tippeket:  www.beautyjunkie.hu

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?