Nessaj bemutatja: Alkalom szüli a hackert

Amikor Nessaj megtudja, hogy Tibi új hobbija veszélybe sodorhatja a Broadtest csatorna jövőjét, azonnal barátja segítségére siet: az ACPM IT munkatársának segítségével feltöri a routerét, és megzsarolja Tibit. Ha szeretnéd megismerni a Nessaj által rendezett kisfilm végét, és megtudni, mit kell tenned, hogy te ne kerülj ilyen helyzetbe, nézd meg Nessaj következő videóját!

Nessaj a wifi router feltörését az ACPM-IT szakértőinek segítségével végezte, akiknek ezúton is köszönjük a szakmai segítséget!

Az IT biztonsági szakértők véleménye szerint a legtöbb kibertámadást, vagy heckelést nyitott, illetve nem megfelelően védett wifi routereken keresztül hajtják végre.

Ahogy a videóban is láthattátok, az volt a probléma, hogy a Broadtest csapata nem változtatta meg a router gyári beállításait, így a csatlakozás után elérhetőek lettek az otthoni számítógépük megosztott könyvtárai. A gyári alapadatok pedig publikusan elérhető információk a rosszindulatú támadók számára is.

A szakértők tanácsa, hogy tegyünk meg mindent, hogy minél biztonságosabban internetezhessünk, és védjük a privát adatainkat. Írjuk át a bejelentkezési és admin beállításokat, használjunk hosszú, mások számára nehezen kikövetkeztethető jelszavakat! Állítsuk be az eszköz titkosítását WPA2-re, írjuk át az SSID-t (vagyis adjunk a routernek egy egyedi nevet), illetve, kapcsoljuk be a router tűzfalat, és használjunk olyan eszközt, aminek a szoftverét könnyedén tudjuk frissíteni, de a legjobb, ha saját magát frissíti.

+1 jótanács: soha ne csatlakozzunk olyan wifi routerhez, ami nem kér jelszót, és nem titkosított!

Ha még több tippet szeretnétek megtudni arról, hogyan tudjátok a lehető legbiztonságosabbá tenni az otthoni wifi hálózatotokat, akkor olvassátok el korábbi anyagainkat ebben a témában.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?