Mobilalkalmazások a zavartalan wifizésért

Gyakran bosszant a lassú vagy szakadozó wifikapcsolat? A vezeték nélküli interneted egy ideje már csak önmaga árnyéka? Gyorsan szükséged lenne a lehető legerősebb, közelben lévő wifikapcsolatra? Ne aggódj, mutatunk pár alkalmazást, amivel könnyedén megvizsgálhatod a hálózatodat, hogy aztán orvosolhasd az ilyen helyzeteket.

Manapság már ritkán találni olyan helyet, ahol ne lenne elérhető a wifi. Ugyanakkor, ha ki is van építve a hálózat, akkor is számtalan probléma merülhet fel vele. Ez akkor a legkényelmetlenebb, ha sürgősen stabil és gyors internetre van szükségünk, ezért összegyűjtöttünk nektek – a korábbiakon túl – három mobilalkalmazást, amik segíthetnek az ilyen jellegű problémák elhárításában.

Wifi Manager, a jelerősség bajnoka (Android)

A Wifi Manager több szempontból is jó választás, hiszen a segítségével wifiképes eszköztől függetlenül könnyen fel tudjuk fedezni a közelünkben elérhető hálózatokat. Legnagyobb előnye, hogy ha több wifijel van a közelünkben, akkor a legerősebb kapcsolatra irányít minket, hogy nehogy a munkánk, vagy egyéb tevékenységünk közben megszakadjon az internet. Például, ha a modemed/routered mellett egyéb wifit biztosító eszköz is van az otthonodban, és netezés közben a nappaliból átmész egy távolabbi helyiségbe, akkor az alkalmazás ezt érzékeli és szükség esetén egy másik hálózatra fog csatlakoztatni. 

Ráadásul, ha kapcsolódunk vele a kiválasztott wifire, a beépített channel radar funkcióval még javítani is tud a kapcsolat erősségén, hogy a lehető legjobb felhasználói élményben lehessen részünk.

A korábban használt wifikapcsolatokat kedvünk szerint kezelhetjük és akár testre is szabhatjuk, míg az éppen aktuálisak teljesítményét valós időben monitorozhatjuk. Utóbbi azért is fontos, mert így egyből értesülni fogunk róla, ha valamilyen probléma van otthoni, vagy éppen irodai hálózatunkkal.

Wifi Analyzer, ha problémás a netsebesség (Android, iOS)

Ha megfelelően működő vezeték nélküli kapcsolatot szeretnénk varázsolni wififogadásra képes eszközünkre, érdemes lehet beszerezni a Wifi Analyzer – Home & Office Wifi Security névű alkalmazást, ami segíthet a wifihálózatunk jobbá tételében. A program képes alapos vizsgálatnak alávetni a szóban forgó kapcsolatot, így megtudhatjuk, hogy a szolgáltató által biztosított internet egyáltalán megfelelő sebességű-e és hogy mennyire erős az általa leadott jel.

Mind közül a legfontosabb az a funkciója, amivel megtudhatjuk hogy az adott wificsatornát hány szomszéd használja, ami azért is fontos, mert ha egyszerre sokan vannak rajta, akkor az is gondokat okozhat. Az alkalmazás érdekessége, hogy a teljesen kezdők és az informatika ilyen területein járatosak is találhatnak benne hasznos funkciókat, így nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, akinek gondja akad a vezeték nélküli kapcsolatával.

A Wifi Strength megmutatja a legjobb wifizős helyeket (Android)

Egy igazán egyszerű, mobilokra és tabletekre letölthető alkalmazást köszönthetünk a Wifi Strength képében, amivel – hálózatunkra való kapcsolódás után – megnézhetjük, hogy wifink hogyan muzsikál otthonunk különböző részein. Így könnyedén felfedezhetjük, hogy mik azok a helyek, ahol nyugodt szívvel tudunk internetezni és mik azok a zugok, ahova nem ártana egy wifi boostert elhelyeznünk. Bár ha ránk hallgattok, akkor ilyen esetekre inkább a UPC csodamodemét vetitek be.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?