Mit tud egy csodamodem?

Ugye milyen bosszantó, amikor otthonunk egy félreeső zugában szeretnénk internetezni, de a gyenge jelerősség miatt kínszenvedés az egész? Mutatunk egy hatékony megoldást. Ismerd meg a UPC csodamodemjét, a bivalyerős Connect Boxot!

Amíg régen a szolgáltatók egyenesen tiltották az otthoni internetelőfizetések megosztását, addig ma már alap, hogy egy router képes több eszközt is zökkenőmentesen kiszolgálni. 

A megfelelő hálózati eszközök kiválasztásával és üzembe helyezésével elenyésző annak az esélye, hogy otthonodban érezhetően csökken a jelerősség vagy jelentősen lelassul az internet, ha túl sok eszköz lóg rajta egyszerre. A UPC Connect Box pont ilyen: magyar nyelvű kezelőfelülettel rendelkező kábelmodem és vezetékes oldalon gigabites, vezetéknélküli oldalról pedig ac szabványú wifi router egyben, amellyel teljesítménycsökkenés nélkül élvezheted a szélessáv nyújtotta előnyöket otthonod minden pontján.

Az eszközbe három antenna került, így a hatótávolságával a nagyobb otthonokban sem merülhet fel probléma. Ráadásul az általánosan elterjedt 2,4 GHz-es szabvány mellett a stabilabb kapcsolatot és magasabb sebességet lehetővé tevő 5 GHz-es frekvenciatartományban is működik, így a hatótávolsághoz kiegyensúlyozott jelerősség és villámgyors sebesség társul, így a UPC hálózatán elérhető maximális 500 Mbit/s sávszélességnek akár a többszörösét is teljesítménycsökkenés nélkül osztja meg veled és eszközeiddel.


Az esztétikus külsejű Connect Box négy, gigabites Ethernet-csatlakozóval rendelkezik, így a közelében található eszközeidet akár vezetékesen is csatlakoztathatod a vezeték nélküli “légtér” tehermentesítése érdekében. Erre persze valójában semmi szükség, hiszen a 2,4 GHz-es tartományban 2x2, az 5 GHz-es tartományban pedig 3x3-as átvitelre képes az eszköz, ennek mind a sebességre, mind a hatótávra pozitív hatása van.

A Connect Box magyar nyelvű kezelőfelülete úgy lett kialakítva, hogy otthonosan érezhesd magad a használata közben. A kezdőlapon gyakorlatilag az összes, gyakran használt funkciót kényelmesen elérheted, így megváltoztathatod a wifi jelszavát, beállíthatod a vendéghálózatot, illetve ellenőrizheted, hogy mely szolgáltatások aktívak és milyen eszközök csatlakoznak a hálózatra.

Felmerülhet a kérdés, hogy minek a vendégeknek külön hálózat? Ennek egyszerű oka van. A hozzád látogatóknak csak az internethez érdemes hozzáférést adnod, ugyanis ha beengeded őket vezeték nélküli hálózatodba, könnyen elérhetik a helyi hálózaton megosztott tartalmakat is, aminek nem biztos, hogy örülnél.

Ha szeretnél egy ilyen eszközt, de még nem vagy UPC előfizető, látogass el a UPC hivatalos oldalára! Amennyiben a szolgáltatás elérhető a lakhelyeden, igényelj Fiber Power 120-as vagy nagyobb internetcsomagot és ajándékba kapod hozzá a Connect Boxot. Ha már előfizető vagy, válts Fiber Power 500-ra és hamarosan kézhez veheted a csodamodemedet.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?