Minden, amit az okostévékről tudni kell

Manapság jó eséllyel már senkit se lep meg az a tény, hogy rengeteg, jobbnál jobb okoseszköz közül válogathatunk. Ezek közül is kiemelkedik az okostévé, ami egy csapásra magasabb szintre emelheti otthoni szórakozásunkat. Most ezt mutatjuk be nektek!

Ha továbbra is így halad a technológia fejlődése, egy idő után nem lesz olyan elektronikai eszköz, aminek ne lenne valamilyen fajta okos változata, ami lényegesen többet képes adni, mint a hagyományos, sokszor butának nevezett verzió. Ezúttal az eg

yik leghasznosabb okoseszközt, az okostévét mutatjuk be nektek, aminek a család összes tagja hasznát veheti.

Mi is az okos TV?

Lényegében a televíziók azon típusa, amik képesek az internetre történő kapcsolódásra, és ennek köszönhetően rengeteg extra szolgáltatás, illetve kifejezetten szórakoztató, népszerű alkalmazás használható. Ráadásul egyre több ilyen eszközben jelennek meg a hangfelismeréssel kapcsolatos funkciók, így pusztán pár egyszerű hangutasítással tudjuk vezérelni őket.

Hogyan csatlakoznak az internetre?

Az okostévék vezetékes hálózaton és wifin keresztül is képesek kapcsolódni az otthoni internetünkre. A kiszemelt modell megvásárlása előtt azonban mindig nézzük meg, hogy az aktuális eszköz pontosan melyik megoldást alkalmazza. Mi leginkább a wifiset ajánljuk. Ahhoz, hogy például a 4K-s tartalmakat is gond nélkül tudjuk élvezni a TV-n, nem árt, ha nagyobb internetcsomagra váltunk, hiszen ha sokan használják egyszerre a hálózatot, az ronthat a neten keresztül kapott minőségen.

Jobb wifivel még jobb az élmény!

Rendszeres olvasóink már pontosan tudják, hogy a zavartalan otthoni szórakozás érdekében több ponton is optimalizálnunk kell a wifink minőségét. Mivel jó eséllyel senki sem szeretné, hogy okoseszközét könnyedén feltörjék, ezért első körben biztonságossá kell tennünk a wifi-hálózatunkat.

Ugyanakkor a legtöbb helyen simán előfordulhat, hogy a wifink jelerőssége nem éppen kielégítő az okostévés szolgáltatásokhoz, ezért érdemes az alábbi beállításokat elvégezni. Bár még így is előfordulhat, hogy otthonunk típusa gátolja a wifijel terjedését, ezért ilyenkor javasolt egy több szempontból is kiváló internetet adó eszköz beszerzése, de bizonyos esetekben egy jóféle wifi booster is megoldhatja a problémát.

Milyen szolgáltatások érhetőek el az okostévéken?

Ahány okostévé, annyi operációs rendszer, ezért teljesen változó, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat, programokat és appokat lehet rajtuk elérni. Viszont az elmondható, hogy a legnépszerűbb nemzetközi szolgáltatások a legtöbbjükön megtalálhatók –  így kedvenc zenéinket egyszerűen elérhetjük a Spotify segítségével, a legjobb sorozatokat, filmeket a Netflixen és az HBO GO-n, ismerőseinkkel való kapcsolattartásra ott van a Skype, és  persze nem maradhatunk közösségi oldalak nélkül sem, ezért a Facebook, az Instagram és a Twitter a legtöbb okostévén ugyancsak elérhető.

Nagy általánosságban elmondható, hogy minél drágább egy okostévé, annál több alkalmazás érhető el rajta, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy –  ha pénztárcánk engedi –  már jól ismert márkák közül válasszunk, hiszen ezek garantálják eszközünk hosszú távon is magas minőségét. A legtöbb okostelevíziót gyártó cég bizonyos időközönként frissíti az tévék operációs rendszerét, ezért ezeket érdemes rendszeresen leellenőrizni, hogy mindig a legfrissebb és egyúttal legjobb verziót használhassuk.

Az okos TV ugyanúgy lefagyhat, mint a számítógép?

Igen, és ezt mind a mai napig gyakran meg is történik, hiszen hasonló alkatrészek vannak benne, mint amilyenek a számítógépekben, vagy az okostelefonokban. De nyugi, legtöbbször a telepített alkalmazások azok, amik bemondják az unalmast, viszont rendszerint 1-2 frissítés után újra optimálisan fognak működni.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?