Megbízható wifi kamerák otthonod biztonságáért

Manapság már rendkívül egyszerűen lehet telepíteni olyan biztonsági rendszereket, amikkel biztonságban tudhatjuk lakhelyünket. Ezek kialakítására kiválóan alkalmasak azok a wifi kamerák, amik 0-tól 24 óráig élő felvételt készítenek a bekamerázott területről és értesítenek minket, ha bármilyen gyanús eseményt észlelnek. Most ezeket az eszközöket mutatjuk be nektek.

Váratlan helyzetek bármikor adódhatnak az életben, ezért is fontos, hogy ha ilyen szituációba kerülünk, rövid idő alatt a lehető leghatékonyabb megoldással tudjunk élni. Ilyen lehet például egy hirtelen jött tűzeset, vagy betörés is, ahol másodperceken múlhat az esemény kimenetele, éppen ezért rendkívül hasznos tud lenni egy biztonsági kamera telepítése, amik közül most többet is megmutatunk.

Mielőtt kiválasztanánk az igényeinknek leginkább megfelelő kamerát, ki kell találnunk, hogy mik azok a területek, amiket távolról szeretnénk megfigyelni, ami például egy hosszú nyaralás előtt különösen hasznos lehet. Ha ezzel megvagyunk és beszereztük a választott eszközt, – a kialakításnak hála – könnyedén telepíthetjük a kiválasztott felületre. A wifis kamerák saját webszerverrel rendelkeznek, ezért nem kell csatlakoztatnunk őket az otthoni hálózatunkra, ráadásul a gyors beállítás után már saját eszközeinken nézhetjük a kamera általi élőképet.

Bár a kamera képéhez és beállításaihoz bármilyen internetes hálózatról hozzá lehet férni, nem kell aggódnunk amiatt, hogy idegenek átveszik felette az irányítást, ha ismert és megbízható márkák közül választunk. Éppen ezért olyan eszközöket gyűjtöttünk egy csokorba, amikkel garantáltan biztosíthatjátok lakhelyetek védelmét.

Google Nest Cam Indoor

Többet nem kell aggódnod otthonod biztonsága miatt, hiszen a Magyarországon is beszerezhető Nest Cam biztonsági kamerával – a hozzá tartozó alkalmazás letöltése és konfigurálása után – okostelefonodon bármikor élő képet kaphatsz róla. Nem kell azonban mindig árgus szemekkel figyelned rá, mivel a rendszer úgy lett kitalálva, hogy amint valamilyen gyanús zaj, vagy mozgás történik, az aktuális eseményről egy fotót készít a kamera és elküldi neked egy értesítés, vagy email formájában.

A lehetséges betörések szempontjából nem egy utolsó szempont, hogy az eszköz számára az éjszaka sem jelent gondot, így vaksötétben is képes jó minőségű, HD felbontású fényképeket, videófelvételeket készíteni. A Google kamerája ráadásul a laikusok számára is igencsak könnyedén telepíthető, mivel csak párosítanod kell a telefonoddal, majd elhelyezned a megfigyelni kívánt területre, amit azután 130 fokos szögben figyelhet meg.

D-Link DCS-2210L

Ugyancsak jó választás lehet a D-Link hálózati kamerája, ami gyenge fényviszonyok mellett is segíthet lakhelyünk megfigyelésében. A Google eszközéhez hasonlóan a DCS-2210L is könnyen beállítható, amihez az eszközhöz tartozó mydlink alkalmazást kell telepítened, ami lépésről lépésre magyarázza el a legfontosabb beállításokat és – a sikeres telepítés után – a segítségével bármikor elérheted a kamera különböző funkcióit.

A hazánkban is kapható eszköz nagy felbontású, full HD képek és videók elkészítésére képes, illetve nagy területet lehet lefedni vele, amin kedvünkre pásztázhatunk. A DCS-2210L nappali és éjszakai funkcióval egyaránt rendelkezik, de gyanús mozgás esetén is figyelmeztet minket, ha a helyzet úgy kívánja. Létrehozhatunk akár több kamerából álló rendszert is, amihez a gyártó külön kezelési szoftver (D-ViewCam™) készített.

Netatmo Welcome

Sokak számára a Netatmo az időjárás állomásairól lehet ismert, pedig nemrégiben piacra dobták Welcome nevű kamerájukat, ami intelligens biztonsági őrként gondokoskodik otthonunk védelméről. Az eszköz a megszokottaktól eltérően arcfelismerés funkcióval is rendelkezik, aminek hála azonnal értesít minket, hogy ha egy családtagunk hazaérkezett, de értelemszerűen akkor is figyelmeztet, ha egy idegen járkál a lakásunk, házunk környékén.

Az általa készített felvételekre sem lehet panasz, hiszen 130 fokos betekintési szögével és full HD felbontásával, valamint beépített mikrofonjával kiváló minőségben rögzíti a történteket, amit élőben nézhetünk és akár 32GB-os micro SD kártyára is menthetünk. Dedikált mobilalkalmazás természetesen jár a nálunk is elérhető eszközhöz, aminek az éjszakai események sem jelentenek kihívást.

Netgear Arlo

Ha szeretnéd a lehető legkevesebb időt tölteni egy biztonságérzetet nyújtó kamerarendszer összeszerelésével, fontold meg a Netgear Arlo beszerzését, ami több konstrukcióban is elérhető, így biztosan megtalálod az igényeidnek leginkább megfelelőt. Emellett ellenáll az időjárás viszontagságainak, kiváló éjszakai felvételeket készít, gyakorlatilag bárhova felrakható és egyből értesít téged, ha valami gyanúsat tapasztal.

A kamerához tartozó alkalmazást okostelefonon, tableten és számítógépen egyaránt elérheted, valamint a szoftveren belül egy könyvtárba rendezve találod meg az összes rögzített eseményt. A rendszerbe maximum 15 kamerát köthetsz be, így jó eséllyel maradéktalanul le tudod fedni a megfigyelni kívánt területet. A beépített IFTT funkcióval pedig előre beállíthatod, hogy milyen feladatokat végezzen el adott esemény bekövetkeztekor.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?