Kihagyhatatlan mobilalkalmazások az egészséged megőrzéséért

Azok közé tartozol, akik egyfolytában nyomkodják az okostelefonjukat, és csak kivételes esetben teszik le? Akkor olvass tovább, hiszen olyan applikációkat szedtünk össze, amik egytől egyig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a telefonod használatával még egészségesebb életet élhess. 

Sokszor hallottuk már, de mi sem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a testi és lelki egészségünk megőrzése, hiszen ezek befolyásolják mindennapi teljesítményünket, szociális kapcsolatainkat, és általános közérzetünket. Most összegyűjtöttünk nektek több olyan mobilapplikációt, amik abban segítenek, hogy a lehető legjobb formában lehessetek.

Calm 

Sokat stresszelsz a munka, a tanulás, vagy más dolgok miatt? Akkor próbáld ki a Calm ingyenes változatát, amivel könnyedén elmerülhetsz a meditáció, a relaxáció, és a jóga világában. Az alkalmazás segítségével olyan vezetett gyakorlatokat csinálhatsz végig, amik megfelelő légzéstechnikákat, és különféle módszereket megtanítva teszik nyugodtabbá, boldogabbá a mindennapokat. Mindegy, hogy napi 3, vagy 25 perced van a gyakorlatokra, a program többféle alternatívát is kínál.

Headspace

A pörgős hétköznapok során szükségünk van olyan pillanatokra, amik a mindennapi kihívások között fel tudnak tölteni energiával, hogy újra nagy lendülettel vághassunk bele a feladatokba. Ezek megteremtésében lehet segítségünkre a Headspace alkalmazás, ami a stressz leküzdését, a produktivitás, a koncentráció növelését és a tanulási nehézségek áthidalását is lehetővé teszi. Ha pedig alvási problémáink lennének, azt a legkülönfélébb relaxációs trükkökkel kezelhetjük hatékonyan, amik külön erre a célra szánt menüpontban találhatóak.

SleepCycle

Az ébresztőórád mindig akkor csörög, amikor nem kellene? Akkor szedd le a SleepCycle alkalmazást, ami – egy félórás időintervallumon belül – akkor fog felkelteni, amikor a legkönnyebb lesz az ébredésed. Másik hasznos funkciója, hogy telefonod mozgásérzékelőjét és mikrofonját használva folyamatosan figyeli hogyan alszol, így ébredéskor megmutatja, milyen volt az aktuális alvásminőséged. Emellett a légzési, horkolási problémák kiszűrésére is kiválóan alkalmas, bár ebben az esetben elő kell fizetned a prémium változatára. 

Dr. Greger's Daily Dozen

Valószínűleg már te is hallottál arról a növényi alapú étrendről, aminek köszönhetően rengeteg betegséget meg lehet előzni vagy visszafordítani, miközben a tested és az egészséged egyaránt a topon lesz. (Ha még nem, érdemes elolvasnod a Hogy ne halj meg című könyvet.) Az úttörő táplálkozási módszer betartását nagyban meg tudja könnyíteni dr. Greger mobilalkalmazása, ami megmutatja, hogy egy nap leforgása alatt milyen ételekből, mennyit kell fogyasztanunk. Ezeket az adatokat napról napra rögzíthetjük is, ami segíthet abban, hogy ellenőrizhessük étkezési szokásainkat és jobban odafigyeljünk magunkra. 

8fit

Már javában dúl a strandszezon, de még mindig nem késő kicsit formába hozni a testedet. Mindegy, hogy erősödni szeretnél vagy fogyni, a 8fit mobilalkalmazás hordozható személyi edzőként segít céljaid elérésében. Mindezt otthon elvégezhető, személyre szabott gyakorlatokkal teszi, amiket lépésről lépésre be is mutat neked. Ráadásul ínycsiklandozó receptekből összeállított étrendet is ad mellé, amivel még nagyobb esélyed lesz a sikerre. 

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?