Így varázsolj wifit az okostelefonodra!

Rengeteg helyzetben lehet szükségünk arra, hogy csatlakozhassunk egy éppen elérhető vezeték nélküli internethálózatra, amire a megoldás készüléktípusunktól és okostelefonunk operációs rendszerétől függően más és más lehet. Most azt mutatjuk meg, hogy Androidos telefon, illetve iPhone esetén milyen lépéseket kell megtennünk a wifi minél hamarabbi eléréséhez.

Korábbi írásainkban már megosztottuk veletek, hogy hogyan találhattok a közelben ingyenes netezési lehetőségeket – amiben nagy segítségetekre lehet az ország legnagyobb lakossági wifije –, valamint azt is megtudhattátok, hogy mikre kell figyelnetek akkor, ha nyilvános wifihálózatra csatlakoztok. Most pedig azt mutatjuk be, hogy hogyan tudtok okostelefonotokkal egy már meglévő vezeték nélküli internetre kapcsolódni.

Androiddal csak egyszerűen

Első lépésként oldd fel telefonod kezdőképernyőjét, majd bökj a Beállítások ikonra. Ezután válaszd ki a Kapcsolatok menüpontot és lépj be a Wi-Fi beállítások részbe. Ha a wifit korábban már bekapcsoltad az okostelefonodon, akkor itt látni fogod az észlelhető vezeték nélküli hálózatokat, amik közül válaszd ki azt, amelyikre csatlakozni szeretnél. Ha még nem kapcsoltad be a funkciót, azt egy érintéssel itt megteheted.

A kiválasztott hálózatra való csatlakozáskor felugrik egy aprócska ablak, amibe be kell írnod a wifi jelszavát. Otthonodban ez nem igazán okozhat gondot – ha mégis, a router alján találod az alapértelmezett jelszavadat, vagy így tudod megváltoztatni a jelenlegit –, más helyen pedig csak el kell kérned a tulajdonosától, vagy használni a WiFi Map alkalmazást, amiről korábban itt írtunk.

Végül, ha helyesen írtad be a jelszót és rányomtál a kapcsolódásra, meg is történni a csatlakozás, ami után már élvezheted is a wifi nyújtotta előnyöket.

Az iPhone-nak ez meg se kottyan

Először is menj a készüléked kezdőképernyőjére és válaszd ki a Beállítások lehetőséget. Görgess le egy picit, majd bökj rá a Wi-Fi menüpontra, ahol ha kell – azaz nem látsz zöld jelet –, érintéssel engedélyezd a funkciót. Ezután minden elérhető vezeték nélküli hálózatot látni fogsz, amik közül kiválaszthatod a számodra megfelelőt.

A kiválasztás után felugrik egy képernyő, ahova az adott hálózat jelszavát kell beírnod a fentebb már taglalt módon, majd rábökni a Csatlakozás lehetőségre. Ha a jelszót helyesen adtad meg, az iPhone már csatlakozik is a hálózatra.

Előfordulhatnak olyan esetek, amikor a helyes jelszó beírásának ellenére sem tudsz csatlakozni, ilyenkor a wifihálózat titkosításán kell változtatni, amihez vedd fel a kapcsolatot a wifit beállító illetékessel.

Ha a fenti leírás alapján nem tudtál wifit varázsolni a telefonodra és/vagy olyan készülékkel rendelkezel, ami más operációs rendszerrel rendelkezik, látogass el a UPC Magyarország oldalára, ahol interaktív útmutatók segítségével megmutatják neked a helyes lépéseket.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?