Így teheted sokkal jobbá a wifidet a UPC Wifi Boosterrel

Nehezen lehetne azzal a ténnyel vitatkozni, hogy otthonunk az egyik legfontosabb hely az életünkben, ahol szeretjük, ha minden a lehető legjobban működik. Ám sokan elfelejtik, hogy internetezés tekintetében otthonunk típusa nagymértékben tud gátat szabni a szélessávú wifi nyújtotta előnyöknek, pedig a megfelelő eszköz beszerzésével és beállításával ezt könnyedén ki lehet küszöbölni.

Egyelőre igazán kevés olyan háztartás létezik ma Magyarországon, aminek ne lenne olyan pontja, ahol az ottlakók örülnének a lényegesen erősebb wifinek. Az ilyen jellegű problémákra azonban kiváló megoldás lehet egy wifibooster beszerzése, bár mielőtt belevágnánk a vásárlásba, érdemes előtte megvizsgálni otthonunk típusát, hiszen az nagyban meghatározza, hogy milyen eszköz lehet számunkra a leginkább célravezető. Most bemutatjuk nektek a UPC Magyarország által kínált wifiboostert, ami egyszerűen és hatékonyan teheti sokkal jobbá otthoni internetünket.

A különböző csomagokban kapható UPC Wifi Boosterek lényegében olyan hálózati jeltovábbító és erősítő adapterek, amik az otthoni elektromos hálózaton keresztül képesek növelni az internetes jelek hatótávolságát. A legnagyobb előnyük, hogy gyakorlatilag minden felhasználó számára egyszerűen telepíthetőek és beállíthatóak akár táblagépen, vagy okostelefonon is, továbbá a hatalmas netsebességgel is könnyedén megbirkóznak és letisztult kinézetüknek hála bármilyen otthonban jól mutatnak.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a UPC Wifi Booster kompakt kialakításának hála támogatja az egyidejű kétsávos wifikapcsolatot, azaz egyszerre használja a 2,4GHz-es és az 5GHz-es frekvenciát a jeltovábbításra. Így a vezeték nélküli kapcsolódásra alkalmas eszközeink automatikusan a legerősebb sávra fognak kapcsolódni, ami garantálja, hogy a lehető leggyorsabban (!) internetezhessünk.

Ha úgy döntünk, hogy megrendeljük a UPC Wifi Booster-t, akkor egy olyan csomagot kapunk, ami különböző adaptereket, hálózati kábelt és egy gyorstelepítési útmutató tartalmaz. Mivel az eszköz az otthoni elektromos hálózatunkat használja a wifijelünk megerősítésére, ezért telepítéskor első lépésként csupán annyit kell tennünk, hogy a kisebbik boostert csatlakoztatjuk a UPC modemünkhöz közeli konnektorba. Ezután a rajta helyet foglaló fehér LED felvillanása mutatja, hogy sikeresen működésbe helyeztük a készüléket, majd a kapott hálózati kábellel össze kell kötnünk a boostert és az otthoni modemet.

A nagyobb otthonok esetén szükség lehet arra, hogy a méretesebb booster eszközünket is üzembe helyezzük, ezért azt annak a helyiségnek a konnektorjába helyezzük be, ahol a megszokottnál gyengébb wifijelet tapasztalunk. Ezután meg 5-10 másodpercig nyomva kell tartanunk a boosteren lévő, majd a modemünkön található WPS gombot, aminek sikerességéről a beépített LED-ek villogása értesít minket.

Fontos tudni, hogy alapesetben a UPC Wifi Booster hátoldalán lévő név és jelszó páros megadásával tudjuk felcsatlakoztatni vezeték nélküli eszközeinket. Ha szeretnénk a Connect Box-unkhoz tartozó belépési adatokat használni, akkor ún. klónozást kell végeznünk. Első lépésként csatlakozzunk bármelyik eszközünkkel a wifihálózatra, majd írjuk be internetböngészőnkbe a http://upc-ap honlapcímet. Ezután állítsuk magyarra a felületet, kövessük a rendszer utasításait, majd adjuk meg a készülék hátulján található, 8 számjegyből álló kódunkat, ami után engedélyezhetjük a pár percig tartó klónozást.

Végül nem marad más hátra, mint élvezni a UPC Wifi Booster által garantált villámgyors internetet otthonunk minden pontján.

Ha szeretnél még többet megtudni az eszközről, látogass el a UPC Wifi Booster hivatalos oldalára!

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?