Így szerezz wifit, bármerre is jársz!

Kifogytál a mobilinternetből, vagy egyszerűen csak nem szeretnéd teljesen lefogyasztani az adatcsomagodat? Akkor megbízható wifi hálózatra lesz szükséged, akár belföldön, akár külföldön jársz. Most ennek megtalálásában adunk segítséget.

Korábbi mémválogatásunk óta tudjuk, sokszor milyen megmosolyogtató, mennyire elképesztő dolgokra vagyunk képesek azért, hogy wifihez juthassunk. Bár Nessaj adott pár tuti tippet az ehhez elengedhetetlen wifi jelszavak megszerzésére, ezúttal még több hasznos tanácsot ismerhettek meg a témával kapcsolatban.

Miért védik jelszóval a wifi hálózatokat? 

Rendszeres olvasóink valószínűleg már tisztában vannak vele, hogy az internetet csak úgy tudjuk használni, hogy modemünk, valamint wifi routerünk segítségével egy saját hálózatot hozunk létre. Mivel így egy, a felhasználók sokasága által használt hálózatra csatlakozunk, ezért egyedi és lehetőleg minél biztonságosabb jelszót kell beállítanunk ahhoz, hogy illetéktelenek ne használhassák wifinket. 

Vannak ezen kívül olyan wifi hálózatok is, amik ugyan jelszóval védettek, de bárki ingyenesen igénybe veheti őket. Ezek a publikus, más néven nyílt/nyilvános wifik, amikre csatlakozva több dologra is oda kell figyelnünk. Először is ne intézzünk rajtuk online vásárlásokat, banki tranzakciókat, továbbá semmiképpen se használjuk érzékeny információk küldésére, de még arra se, hogy eszközeinket rajtuk keresztül frissítjük. Ha ezeket nem tartjuk be, könnyen adatlopás áldozatává válhatunk, éppen úgy, mint Chloe from the Woods

Amikor belföldi wifi kell

Internetbiztonsági szakemberek egyetértenek abban, hogy ha lehet, kerüljük a nyílt wifi hálózatok használatát, helyette inkább forduljunk más alternatívákhoz. Ebben nagy segítséget nyújthat egy olyan mobilcsomag, ami korlátlan internetet ad nekünk, de elég lehet egy velünk utazó hordozható wifi is, amiről ebben a cikkünkben még többet megtudhatsz.

Ha egyikkel sem rendelkezünk, akkor sincs minden veszve, hiszen több lehetőségünk is van. Például letölthetünk olyan mobilalkalmazásokat, amik akár internetkapcsolat hiányában is képesek megmutatni a közelünkben lévő wifi hálózatokat és a hozzájuk tartozó jelszavakat. Egyébként jó pár éve már a Facebook appja is rendelkezik ilyen funkcióval. 

Az viszont ebben az esetben mindig kétséges lesz, mennyire biztonságos az általunk kiválasztott hálózat. Ezért a legjobban akkor járunk, ha inkább az ország legnagyobb lakossági wifi hálózatát használjuk. Ez a UPC Wi-Free, ami Magyarországon több mint félmillió ponton képes megbízható wifit adni nekünk.

Így wifizzünk külföldön

Utazásaink során bármikor szükségünk lehet internetre – akár a repülőtéren is –, ám ebből a szempontból egyáltalán nem mindegy, melyik országba látogatunk el. Az Európai Unió területén használhatjuk mobiltarifánkat, viszont azon kívül már nem. 

Ilyen esetben vásárolhatunk helyi SIM kártyát, de ez alaposabb utánajárást igényel. Emiatt is fontos olyan szálláshelyet választani, ami bizonyítottan jó wifi kapcsolattal rendelkezik. Ugyan a korábban említett mobilalkalmazásokkal vadászhatunk nyílt wifit magunknak, de mi inkább a Wi-Free szolgáltatását ajánljuk ilyenkor is, hiszen külföldön is több országban használható több millió (!) ponton.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?