Hűtsd le magad wifis klímával!

Bár a nyári hónapokról a legtöbb embernek a nyugalomban eltöltött utazások és a munkamentes pillanatok jutnak eszébe, azért gondolnunk kell arra is, hogy ha beköszönt a kánikula, akkor milyen módszerekkel tudunk védekezni ellene. A praktikus sötétítés és a megfelelő időpontokban történő szellőztetések mellett az ilyen izzasztó helyzetekben érdemes bevetni azokat a klímákat, amik a wifi erejével a megfelelő hőmérsékletre hűthetik le otthonunkat. Akár akkor is, amikor még munkahelyünkön vagyunk.

Korábbi cikkeinkben már megmutattuk nektek, hogy a wifi besegíthet a takarításba, biztosíthatja otthonotok védelmét és ha energiát spórolva szeretnétek élni, akkor megfelelő eszközökkel egy saját okosotthont is létrehozhattok vele. Most pedig arról számolunk be nektek, hogy miért jó, ha az otthoni hőmérsékletet egy wifi hálózatra csatlakoztatott klímával szabályozzátok.

Legyél te is szuperhűs!

A wifivel felszerelt okos klímákat az különbözteti meg hagyományos társaiktól, hogy a gyártóik egy saját alkalmazást is készítettek hozzá, amit okostelefonunkra, tabletünkre, vagy éppen számítógépünkre letöltve kezdhetünk el használni. A letöltést követően csupán annyi dolgunk van, hogy frissen szerzett légkondicionálónkat bekapcsoljuk, majd az alkalmazás elindítása után párosítjuk kedvenc eszközünkkel.

Ezzel a lépéssel a klímához kapott távirányítót válthatjuk ki és így – a legtöbb modell esetén – sokkal több funkciót állíthatunk be. Az egészben mégis a legjobb, hogy a wifis légkondit gyakorlatilag bárhonnan tudjuk vezérelni, ezért ha hirtelen beköszönt a kánikula, akkor akár a munkahelyünkről is elvégezhetjük a szükséges beállításokat, hogy mire hazaérünk, már kellemesen hűvös legyen az otthonunk.

Mert funkciókból sosem elég

Emellett több készülék esetén azt is beállíthatjuk, hogy okos klímánk mekkora zajszinttel működjön, válogathatunk a különböző üzemmódok közül, amik az energiatakarékosság szempontjából lehetnek rendkívül fontosak, hiszen egy-egy ilyen eszköz rendesen meg tudja dobni a villanyszámlánkat, valamint az újabb verziójú légkondikat szárítóként, ventillátorként és hideg évszakokban fűtésként is használhatjuk.

Ráadásul, ha a magas hőmérséklet miatt aggódunk lakásunk állapotáért, csak előkapjuk telefonunkat és egyből leellenőrizhetjük, hogy milyen hőmérséklet uralkodik otthonunkban. Bár akkor járunk a legjobban, ha okos klímánkat egy okostermosztáttal kötjük össze, hiszen így a közbenjárásunk nélkül történhet meg a folyamat, mivel amint igazán meleg lesz az idő, klímánk automatikusan működésbe lép és annyira hűti le a lakásunkat, amennyire mi szeretjük és amennyire a kinti hőmérséklet-növekedés ezt megkívánja.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?