Hogyan találj a közelben ingyenes Wifit?

Rengetegszer előfordul, hogy wifire van szükséged, de azonnal. Most ehhez adunk néhány praktikus tanácsot!

Általában külföldön, de sokszor akár belföldön is jól jöhet egy-egy ingyenes wifi hotspot, amivel felkapcsolódhatsz az internetre. Korábban már beszámoltunk a Wifi Map alkalmazásról, ami figyeli az aktuális helyzetedet, és megmutatja a legközelebbi díjmentesen használható wifi hálózatokat. Ha pedig rábukkansz egy olyanra, ami még nem szerepel az adatbázisban, néhány koppintással felviheted, segítve a többi felhasználót.

WifiMapper

Hasznos alternatíva lehet a WifiMapper alkalmazás, ami ugyancsak több milliós adatbázisból merít, ráadásul internetkapcsolat nélkül mutatja meg az ingyenes wifi hálózatokat. Miután megadod a tartózkodási helyedet, kilistázza a közelben lévő, nyilvános és jelszót nem kérő hotspotokat.

Facebook Find Wi-Fi

Egy ideje már a Facebook okostelefonos alkalmazása is segít a wifivadászatban. A “Find Wi-Fi” funkció segítségével megtalálsz minden olyan intézményt vagy céget, amely díjmentes wifit biztosít. Ez az adatbázis nem automatikusan vagy a felhasználók bevonásával bővül, hanem a vállalkozásoknak kell jeleznie a Facebook felé, hogy náluk van díjmentes wifi.

Hatékony megoldást jelenthet az ország legnagyobb lakossági WiFi-hálózata, a UPC Wi-Free is, ami belföldön több mint 500 ezer hotspottal biztosít díjmentes internetezési lehetőséget. És ha szeretnéd, külföldön is használhatod.
 

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?