Grafitember bemutatja: Sok jó ember kis wifin is elfér?

Magyarország egyik legnépszerűbb képregényrajzolója, Grafitember azt a most talán mindenkinek ismerős szituációt mutatja be, amikor nagyon sok ember kénytelen használni egyetlen vezeték nélküli hálózatot. Annak érdekében, hogy legalább ti elkerülhessétek az ehhez hasonló helyzeteket, a rajz után megmutatunk pár tippet, amikkel strapabíróbbá varázsolhatjátok az otthoni wifiteket!

​Következzen akkor 5 tuti tipp, amivel erősebb lesz a wifid!

1. A gyorsaság mindenek felett

Amikor a megszokottnál is nagyobb terhelés éri az otthoni internethálózatodat, az jelentős sebességcsökkenéseket eredményezhet. Éppen ezért akkor jársz legjobban, ha több helyen is felméred az aktuális minőségét, majd elvégzed a szükséges beállításokat, hogy a lehető leggyorsabb lehessen!

2. A jelerősségre is gondolnod kell!

Gyakorlatilag bárkinél előfordulhat, hogy az otthonában lévő falak miatt bizonyos helyiségekbe egyszerűen nem tud eljutni a wifi jel. Ezen - többek közt - a router áthelyezése, vagy a 2.4 GHz-es wifi tartomány 5 GHz-re állítása egyaránt segíthet!

3. Amikor a legnagyobb erőre van szükség

Már pár csatlakoztatott eszköz is két vállra fekteti a modemedet? Akkor a Connect Box-ra van szükséged, ami magyar nyelvű kezelőfelülettel felvértezve akár egy 500 megabites internet többszörösét teljesítménycsökkenés nélkül képes megosztani egyszerre 26 (!) felhasználó között.

4. A gyerekek tartalomfogyasztásának korlátozása

A szülői felügyelet segítségével rendkívül jól tudod kontrollálni, hogy mik azok az internetes tartalmak, amiket gyerekeid nyugodt szívvel megtekinthetnek. Emellett arra is kiválóan alkalmas, hogy azokat a veszélyes oldalakat is elkerülhessék, amikről akár az otthoni internetedet belassító digitális kártevőket is telepíthetnek a birtokodban lévő eszközökre. 

5. Ütemezett letöltés, ha alacsony a sávszélesség

Ha nem rendelkezel otthon stabilan működő, 500 megabites internettel, akkor érdemes lehet a túlzottan nagy fájlok le-, illetve feltöltését arra az időszakra tenned, amikor kevés családtagod használja az otthoni wifidet. Így garantáltan mindenkinek jut elegendő belőle!

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?