Gondozd a növényeidet wifivel!

Ha te is az a fajta vagy, aki egy kaktuszt is képes kiszárítani és már akkor is görcsbe rándul a gyomrod, ha egy csokor vágott virágot kapsz ajándékba, viszont minden vágyad, hogy legyen néhány mutatós növény az otthonodban vagy a kertedben, akkor most jól figyelj, mert a technika a te oldaladra állt. Mutatjuk, miről is van szó!

Ha már a technika ott van az életünk minden területén, miért ne lehetne ott a növénygondozásnál is?  Persze nem azt mondjuk, hogy azonnal ruházz be egy robotfűnyíróra, hiszen van számos, már sokkal költségkímélőbb és praktikusabb lehetőséged is ennél. Mit szólnál mondjuk egy kütyühöz, ami megmutatja, mi hiányzik a talajból a növényed számára?

Üdv a jövőben!

A helyzet az, hogy egyre több cég rukkol elő olyan elképesztő kütyükkel a növénygondozás területén, amelyet álmunkban sem gondoltunk volna. Ma már nem csak az ásóra és locsolókannára van szükség a növénygondozáshoz, hanem valami egészen másra. Ha neked is állandóan a kezedben van a telefonod és imádod a technikai újításokat, akkor ezeket a szerkezeteket egyesen imádni fogod! Íme egy – egy szelet a jövőből!

Milyen kütyük léteznek?

A helyzet az, hogy ezek a szerkezetek magát a jövőt képviselik. Persze, léteznek olyan találmányok, melyek a hétköznapi ember számára nem csak elérhetetlenek, de igazából feleslegesek is, de nyugalom, nem robotfűnyírókról lesz most szó. Mutatjuk az apró, de annál hasznosabb szerkezeteket, melyet megváltoztatják az életedet és valódi kertészt faragnak belőled.

Edyn, az intelligens talajelemző

Ezt a szerkezetet elég egyszerűen a földbe dugnod és máris láthatod a talajjal kapcsolatos információkat, ugyanis kommunikál az okostelefonoddal vagy a tableteddel. Emellett javaslatokat is tesz arra vonatkozóan, hogy mit tehetsz az oda ültetett növényeidért. Sőt, még a vízszelepet is szabályozhatod a segítségével. Ide kattintva megtekintheted a szerkezetet működés közben. Ha kezdő kertész vagy és egyelőre fogalmad sincs, hogy gondozd megfelelően a növényeidet vagy alig van időd a birtokod gondozására, akkor imádni fogod ezt a talajelemzőt, amely minden percben a segítségedre lesz.

RainMachine, a praktikus vízadagoló

Ennek az „esőcsináló” gépezetnek a lényege, hogy az időjárási adatokat felhasználva állítja be a szükséges vízmennyiséget a növényeid számára és irányítja az öntözőrendszert is. Mindezt pedig nyomon követheted okos eszközöd segítségével akkor is, ha éppen nem vagy otthon. Ha éppen valami miatt megszakad az internet kapcsolat, akkor sincs gond, ilyenkor ugyanis a meglévő adatokkal kalkulál a szerkezet. Szóval bátran elmehetsz nyaralni, a kerted nem fog kiszáradni a „RainMachine” segítségével, ráadásul a szomszédot sem kell megkérned, hogy ha nagy a szárazság, öntözze meg a kertedet.

PlantLink, a multifunkcionális szenzor

PlantLink egy wifi segítségével működő „növény szenzor” amely kültéren és beltéren egyaránt használható. Figyeli a talaj páratartalmát és figyelmeztetéseket küld, amikor a növényeknek vízre van szükségük. Mindezt pedig az okostelefonodon keresztül nyomon is követheted ingyenes applikáció segítségével. Akkumulátorral működik, így nem kell aggódnod a vezetékek és az áram miatt, ráadásul igen hosszú üzemidővel is rendelkezik. Ebben a videóban működés közben is láthatod a szerkezetet.

Nevelj növényt az iPhone-oddal!

Ez az iPhone kiegészítő, a Koubachi egy nagyon érzékeny szenzorrendszer, amely elemzi a kiválasztott növény földjét és a telefonodon keresztül a wifi segítségével tudatja veled az aktuális állapotot. Figyeli a hőmérsékletet és a föld nedvességtartalmát, monitorozza a tápanyagok mennyiségét és ha pontosan megmondod, milyen növényt ültettél, extrán speciális gondozási tippeket is kaphatsz a szerkezettől. Ebben a videóban meg is tekintheted, hogy működik. Szóval ha van egy drága dísznövényed, melyet szeretnél a legprecízebben gondozni, esetleg kezdő kertbarát vagy, akinek minden apró tipp nagyon fontos lehet vagy egyszerűen csak rajongsz a technikai cuccokért, akkor ezt neked találták ki!

 

Megyeri Szabolcs Kertészete

 

Ha még többet szeretnél tudni a növények neveléséről vagy megismernél különböző virágokat, évelőket, gyümölcstermőket vagy cserjéket, akkor Megyeri Szabolcs kertészmérnök blogjában tájékozódhatsz a téged érdeklő témákról.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?