Fogyaszd tableten a legjobb tartalmakat!

Amióta az internet a mindennapjaink részévé vált, megszületett bennünk az az igény is, hogy minél gyorsabban, biztonságosabban és egyszerűbb formában férhessünk hozzá. Ebben vannak nagy segítségünkre a különböző, wifiképes eszközeink, amik közül a táblagép az, ami egyszerre akár több megszokott platform alternatívája is lehet. Most eláruljuk, hogy pontosan miért!

Bár sokan úgy gondolják, hogy okostelefonnal és számítógéppel gyakorlatilag bármit el lehet intézni, azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy szórakozás és munka szempontjából rendkívül hasznos lehet, ha van a háztartásunkban egy olyan tablet, amit igény esetén akár bárhova magunkkal vihetünk. Mostani cikkünkben azt mutatjuk be nektek, hogy hogyan tudjátok kiválasztani az igényeitekhez leginkább illő táblagépet, miként kell felkészítenetek az otthoni wifit a megérkezésére és mik azok az online szolgáltatások, amik hosszú-hosszú időre elláthatnak titeket érdekes tartalmakkal.

Így válassz egy szuper tabletet magadnak!

Fontos már az elején leszögezni, hogy a tablet egy olyan multimédiás eszköz, ami egyszerre egyesíti az okostelefon és a laptop leghasznosabb tulajdonságait, így használhatjuk emailezésre, fotózásra, chatelésre, zenehallgatásra, filmezésre, vagy éppen játékra is. Ráadásul akár az otthoni szórakozásunk távirányítójává is tehetjük, hiszen könnyedén össze lehet kötni a háztartásunkban lévő médiaeszközökkel, vagy éppen a Chromecast-tal.

A legkisebb példányaink 7 colos (17.7 centiméteteres) képátlóval rendelkeznek, viszont a nagyobbak már a 10 és 13 colos kijelzőméretet is elérhetik, viszont az már csak az egyéni igényeinken múlik, hogy számunkra melyik lesz a befutó.

Vásárlás előtt mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy mekkora felbontású az eszköz, amit kinéztünk magunknak. Ez optimális esetben legalább HD, azaz 1280x720 felbontású legyen, de legjobban akkor jársz, ha Full HD-t (1920x1080-ast) választasz. A másik lényeges kérdés, hogy csak wifiközelben szeretnéd-e használni a tableted, vagy gyakorlatilag bárhol és bármikor, hiszen utóbbi esetén olyanra kell beruháznod, amibe mobilinternetes előfizetéssel rendelkező SIM-kártya is behelyezhető.

Mint minden elektronikus eszköz esetén, úgy itt is érdemes megbízható márkák termékei közül választani, odafigyelni az üzemidőre és arra is, hogy a bővíthetőség megléte mellett legalább 32GB-os tárhellyel rendelkező tabletet válasszunk. A biztonság kedvéért pedig nézzük meg, hogy a különböző szakértő az online tesztek szerint melyik modelleket ajánlják.

Több szempontból is kiváló wifi kell hozzá

A zavartalan tabletezéshez első körben biztonságossá kell tenned otthoni internetkapcsolatodat. Ehhez először be kell lépned routered kezelőfelületébe, ahol meg kell változtatnod a belépési adataidat, szükség esetén frissítened kell a wifit adó eszközödet, be kell állítanod a megfelelő wifi-titkosítást, valamint opcionálisan kikapcsolnod a WPS funkciót.

Ha már most gyenge az otthonodban a wifi jelerőssége, akkor kövesd korábbi utasításainkat, amikből megtudhatod, hogy például hova kell raknod a routeredet, vagy miként választhatod ki a jelerősség szempontjából optimális wifi-csatornát. Persze, könnyen lehet, hogy otthonod típusa tesz keresztbe a zavartalan wifizésnek, ilyenkor jön jól egy wifi booster, amivel egyszerűen megoldhatod a problémát.

Tartalmak, amikkel biztosan jól szórakozhatsz

Ha már megvan a tableted és a wifid is rendben van, akkor nincs más hátra, mint elmerülni a szinte kifogyhatatlan online lehetőségekben. Első körben látogass el az eszköz alkalmazásboltjába, ahol kiemelten láthatod azokat az appokat, amik többségét mindenképpen érdemes letöltened.

Ha ránk hallgatsz, akkor zenehallgatásra a Spotify-t szerzed be, ami több mint 20 millió számmal vár, akár ingyenesen is elérhető és ha előfizetünk a prémium szolgáltatásra, akkor reklámok nélkül, akár offline is élvezhetjük kedvenc zenéinket.

Ismerősökkel való kapcsolattartásra a Vibert és a WhatsAppot ajánljuk, amik teljesen ingyenesen használhatóak, hang- és videóhívások lebonyolítására is alkalmasak, valamint rengeteg, kifejező matricával és giffel rendelkeznek.

Vicces online videók megnézésére továbbra is a Youtube-ot érdemes használni, ahol gyorsan és egyszerűen iratkozhatunk fel kedvenc videósainkra, megnézhetjük, hogy éppen milyen tartalmak a legnépszerűbbek és újabban már filmeket is vásárolhatunk.

Filmnézésre és sorozatok darálására kiváló megoldás lehet az HBO GO, ami az első hónapban ingyenesen kipróbálható és gyakorlatilag minden korosztálynak lehet találni megfelelő tartalmakat. A Netflixet viszont leginkább azoknak a felnőtteknek ajánljuk, akik korábban már barátságot kötöttek az angol nyelvvel, hiszen ezen a platformon egyelőre nagyon kevés magyar feliratos filmet és sorozatot lehet találni.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?