Emeld magasabb szintre a tartalomfogyasztást!

Elmúltak azok az idők, amikor kizárólag a tévécsatornák aktuális kínálata szabta meg, hogy milyen filmeket vagy sorozatokat nézhetünk. Manapság már csak egy apró eszközt kell csatlakoztatnunk a televíziónkhoz, hogy otthoni wifink segítségével böngészhessük a jobbnál jobb tartalmakat. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kütyüt, ami segíthet nektek ebben.

A TV felokosítása több előnnyel is jár, mivel egy adott eszköz rácsatlakoztatásával számtalan új alkalmazással és funkciókkal ruházhatjuk fel készülékünket. Természetesen mellé minőségi wifikapcsolat és HDMI kimenetre, vagy átalakítóra is szükség van, viszont ha ezeket már megszereztük, semmi se állíthat meg minket, hogy családi fotóinkat, élményeinket, kedvenc zenéinket, vagy bármi érdekességet otthonunk kényelmében osszunk meg másokkal.

Nézzük is meg, hogy milyen eszközök azok, amikkel ezt könnyedén meg tudjuk oldani.

1. Google Chromecast 2

Ha régóta vágysz egy okostévére, de a pénztárcád nem teszi lehetővé, akkor ez a 15 ezer forintért beszerezhető eszköz jó választás lehet. Fontos, hogy önállóan nem működik, viszont a tévé szabadon lévő HDMI portjával, minőségi wifikapcsolattal és egy okostelefonnal vagy tablettel párosítva máris szélesképernyőn élvezheted kedvenceidet.

Segítségével a hordozható eszközödön megjelenített tartalmakat a tévé képernyőjére varázsolhatod, így nagy felbontásban tudsz játszani és videókat nézni, zenéket hallgathatsz, vagy a családdal csaphatsz egy közös filmezést, képnézegetést vagy sorozatnézést. Ráadásul a Chromecastra semmit nem kell telepíteni, hiszen mindig a távirányítóként használt eszköz futtatja az alkalmazásokat, amiket automatikusan felismer a rendszer és meg is osztja a tévénkkel. Az appok között olyan népszerű szolgáltatásokat találhatunk, mint a Netflix, az HBO GO, vagy a Spotify, amikről korábbi cikkünkben is írtunk.

2. Amazon Fire TV Stick

 

 

Ugyancsak a tévé felokosítására használható eszköz, ami mellé egy különleges, hangvezérléssel is használható távirányítót kapunk. A gyors beállítást követően így csak annyit kell mondanunk a hangasszisztensünknek, Alexának, hogy mit szeretnénk nézni és máris követi utasításunkat. Ez - többek közt - kiválóan működik a legnagyobb tartalomgyártóknak számító Netflix-szel, Huluval, az Amazon Video-val, és persze a Youtube-bal is. Egy hangutasítással átugorhatjuk az adott film bevezetőjét, megállíthatjuk az aktuális tartalmat, vagy, ha nem tudjuk mit szeretnénk nézni, a rendszer ajánl nekünk valami jó kis filmet, sorozatot. Az eszköz 40 dollárba kerül (10 ezer Ft) és Amazon Prime előfizetéssel rengeteg tartalmat hoz el a képernyődre.

 

3. Roku

 

 

A Roku termékcsaládjában nem csak felokosító stickeket, hanem smart boxokat is találunk, amiket vezetékes formában és vezeték nélkül is használhatunk. Ezek a termékek kezdőknek és komolyabb elvárásokkal bíró, haladó felhasználóknak is alkalmasak különböző tartalmak streamelésére. A kor követelményeinek megfelelően egyes eszközök esetén már elérhető a kristálytiszta képet garantáló 4K-felbontás, amihez 60 Hz-es képfrissítés és az élethűséget szolgáló HDR technológia társul. A csúcsmodellnek számító Roku Ultra optikai hangkimenettel és Dolby Digital Plus támogatással is bír, viszont ehhez már mélyebben a zsebbe kell nyúlni, hiszen egyelőre kizárólag külföldről tudjuk megrendelni 130 dollárnak (33 ezer Ft) megfelelő összegért.

 

4. Xiaomi Mi TV Box

 

 

Android rendszert használó felokosító boxokat is választhatunk, amik közül kiemelkedik a Xiaomi készüléke. A HDMI 2.0-ás csatlakozója 4K felbontású videó megjelenítésére képes 60 Hz-es képfrissítés mellett, mellette kezeli a HDR tartalmakat és támogatja a kiváló hangzást biztosító DTS és Dolby Digital Plus formátumot is. Ráadásul kompatibilis a Google Cast-tal, így akár Chromecastként is alkalmazható és még jóval gyorsabb is nála. Az ára kicsit borsos, itthon 33 ezer forintért lehet hozzájutni és elsősorban a hardcore felhasználók használhatják ki igazán.

 

5. Apple TV

 

 

Az Apple TV esetén kétféle modellből választhatsz: az egyik full HD-s (1080p) felbontásra képes, míg a másik kristálytiszta 4K-s képet produkál, ami mellé még a támogatott HDR technológia is érkezik, így a legapróbb részletek is szemet szúrnak majd, ahogy a valósághűbb színek is. A készülékre telepíthető appokkal nem csak filmeket, vagy sorozatokat élvezhetsz, hanem különböző gyerekműsorokat, koncerteket és podcastokat is. A hozzá kapott vezérlő egy érintőfelületes távirányító, amivel tévékészülékedet és házimozisat is szabályozhatod. Ha van a háztartásban Mac, iPad, vagy iPhone, az AirPlay funkcióval bármelyik tartalmát kivetítheted a TV-dre. Az Apple TV 1080p-s streamelésre képes modellje 53 ezer forintba kerül, míg a 4K HDR-esből az olcsóbb, 32 gigás 63 ezer, a 64 gigás pedig 70 ezer Ft.

 

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy még mik azok az eszközök, amiket a wifi kelt életre, olvassátok el korábbi írásunkat.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?