Elment a mobilodon a wifi? Itt a megoldás!

Bárkivel előfordulhat, hogy egyik pillanatról a másikra elfogy a mobilnete és amikor kétségbeesésében wifire váltana, az valamiért nem akar működni, vagy hirtelen köddé válik. Adunk pár tuti tippet, hogy elkerülhessétek ezeket a kellemetlen helyzeteket.

Korábbi cikkünben arra az esetre adtunk hasznos tanácsokat, amikor a számítógéped nem látja a wifit, viszont ez az okostelefonod használata közben is bármikor előfordulhat. Bár a fennálló helyzetnek több oka is lehet, szerencsére számos lépést tehetsz azért, hogy a probléma minél hamarabb megoldódjon. Lássuk is ezeket!

Egyszerű lépések kezdő felhasználóknak

Első körben le kell ellenőrizned, hogy a mobilodon egyáltalán be van-e kapcsolva a Wifi funkció, amit legkönnyebben a Beállítások menüpontban tehetsz meg. Ha be van kapcsolva és ennek ellenére nem tudod használni a vezeték nélküli internetet, kapcsold ki, várj pár másodpercet, majd kapcsold be ahhoz, hogy újracsatlakozhasson a készülék.

Ha nem oldódott meg a probléma, nézd meg, hogy ki van-e kapcsolva a telefonod Repülőgép üzemmódja, amit ugyancsak a Beállítások szekcióban érhetsz el. Ha igen, kapcsold be a funkciót, várj egy kicsit és kapcsold ki. Ezután megtörténik az újracsatlakozás, ami megoldhatja a helyzetet.

Ha ez sem vezetett sikerre, indítsd újra a telefonodat, hiszen könnyen lehet, hogy az újraindítást követően megjavul rajta a wifi. Sok esetben előfordulhat, hogy még ezután se lesz internet a telefonodon, ha ez rád is igaz, ugorj a következő szekcióra.

Lehet, hogy az eszközzel van a baj

Következő lépésként próbálj meg valamilyen másik, wifi használatára képes eszközzel csatlakozni az adott hálózatra. Ha azzal tudsz kapcsolódni a wifire, akkor a telefonoddal van a probléma, aminek több oka is lehet. Például, ha most akartál először csatlakozni a hálózatra, könnyen lehet, hogy rossz jelszót írtál be, ezért érdemes a Beállítások/Wifi szekción belül kiválasztanod a wifit, majd rábökni a Jelszó megjelenítése opcióra és megnézni, hogy valóban a megfelelőt adtad-e meg.

Ha ez sem hozta meg a kívánt eredményt, töröld a hálózatot a telefonodról, majd próbálj meg csatlakozni rá. Ehhez ugyancsak a Beállítások/Wifi menüpontban menj rá a hálózatra, tartsd nyomva rajta az ujjad és válaszd a Hálózat elfelejtése opciót. Ezután újra megpróbálhatsz csatlakozni a kiválasztott wifire, csak előbb újra meg kell adnod a hozzá tartozó jelszót.

Esetenként előfordulhat, hogy valamelyik mobilalkalmazás miatt nem tudsz csatlakozni a wifire, aminek kiküszöbölésére – Androidos készülék esetén – jó megoldás lehet, ha csökkentett módban indítod el a készüléket és megnézed, hogy úgy is fennáll-e a probléma. Ehhez tartsd lenyomva telefonod bekapcsológombját, majd ugyancsak ilyen hosszan nyomj a Kikapcsolás ikonra. Ha a rendszer betöltődése után látod a képernyőn a Csökkentett mód feliratot, akkor már csak annyit kell tenned, hogy a Beállítások/Wifi menüponton belül megpróbálsz csatlakozni a hálózatra.

Ha iPhone-t használsz, akkor kapcsold ki a készülékedet, várj egy percet, majd utána kapcsold vissza, hátha a rendszer indulása után helyreáll a wifikapcsolat.

Vagy éppen hálózati probléma áll fenn

Ha még így sem jutottál előrébb, nézd meg, hogy a modemed jelzőfényeivel mi a helyzet: ha zölden világítanak és gyorsan villognak, biztosan van hálózati forgalom, viszont ha narancssárgák, akkor valamilyen probléma áll fenn.

Ilyenkor próbálkozz meg egy routerfrissítéssel, amiről ebben a cikkben írtunk bővebben, vagy az egyszerűbb módot választva nyomd meg a modem hátulján lévő aprócska Reset gombot. Ebben az esetben érdemes figyelembe venni, hogy visszaállnak a gyári beállítások, ezért a megfelelő wifinév és jelszó párost a készülék alján lévő matricáról olvashatod le.

Amennyiben elvégezted az összes felsorolt lépést, de még mindig nincs wifi a telefonodon, vedd fel a kapcsolatot az internetszolgáltatóddal, akik biztosan meg tudják oldani a problémát.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?