Egy eszköz, amitől sokkal jobb lesz a wifid

Szereted az otthoni netedet, de valahogy mégse olyan, mint amilyennek lennie kellene? Csak stabil és megbízható wifivel tudsz létezni? Ha bármelyik kérdésre igennel tudsz válaszolni, olvass tovább, hiszen cikkünkben egy olyan, wifi erősítő eszközt mutatunk be, ami jó eséllyel hatékony megoldást fog jelenteni a problémádra!

Az utóbbi időben már számtalanszor bebizonyosodott, hogy az emberek többségének az internet már létszükségletnek számít, amit leginkább akkor tudnak élvezni, ha wifin keresztül érhetik el. Ám a technológia egyik átka, hogy számos tényező negatív hatással lehet rá, így simán előfordulhat, hogy otthonod bizonyos pontjain egyáltalán nem tudsz internetezni, vagy csak elképesztően lassú sebességgel.

Ha szeretnéd leellenőrizni a wifid aktuális állapotát, olvasd át korábbi cikkünket, amiben erre a feladatra több hasznos alkalmazást is találhatsz.

Szerencsére erre is van egy eszköz, ami a legrosszabb helyzetet is képes sokkal jobbá varázsolni. Ez pedig nem más, mint a wifi booster (ismertebb nevén wifi jelerősítő), amit most be is mutatunk nektek.

A wifi jel erősítése sosem volt ilyen egyszerű

Lényegében a wifi booster egy olyan, a modemedhez vagy routeredhez csatlakoztatható eszköz, aminek használata több szempontból is pozitívan befolyásolhatja meglévő wifikapcsolatodat. Egyfelől képes arra, hogy az otthonodban lévő wifijelet megerősítse, másrészt a jeltovábbítási folyamat stabilizálásával – a legtöbb esetben – még az internetedet is gyorsabbá teheti. Fontos tudni azonban, hogy csak annyira tudja meggyorsítani a meglévő kapcsolatodat, amennyire ezt az általad előfizetett csomag és a modemed képességei lehetővé teszik.

Így olyan helyekre is varázsolhatsz wifit, ahol eddig csak szeretted volna, hogy legyen. Gyakran alkalmazzák többszintes épületeken belül, ahol az alap wifis jelerősség egyáltalán nem elegendő a különböző emeletek és falak okozta akadályok áthidalására, de előszeretettel használják arra is, hogy a szabadban is lehessen netezni, ami egy kertben rendezett buli vagy egy grillparty során igencsak hasznos lehet.

Így válaszd ki a megfelelő wifi jelerősítőt!

Ahogy a legtöbb termékből, úgy ebből is számtalan változat létezik, ezért első körben érdemes azt letisztáznunk magunkban, hogy pontosan milyen problémára szeretnénk megoldást találni a wifi booster megvásárlásával. A legtöbb ilyen eszköz frekvenciahasználatban, kapacitásban és a maximális sebességben tér el egymástól, ezért a megvételük előtt mindenképpen kérjük ki egy témában jártas személy (ismerős, eladó és stb.) véleményét.

Utóbbi már csak azért is célszerű, mert ha jól választunk, akkor akár hatszorosára is megnövelhetjük otthoni wifink erejét, aminek rajtunk kívül garantáltan örülni fognak a velünk együtt élők is.

A wifi boosterek két alapváltozata közé tartoznak a powerline alapú megoldások, amik egymással párban működve erősíthetik vezeték nélküli hálózatunkat - és így az egekbe tornázhatják a wifi jelerősség mérős eredményeinket -, de léteznek különálló eszközként működő ún. extenderek is.

Szerencsére a legtöbb ilyen eszköz beüzemelése még laikusok számára is rendkívül egyszerű, hiszen csak annyit kell tennünk, hogy egy olyan helyre tesszük az otthonunkban, ahol még képes fogadni a wifijelet, míg más típusoknál még erre sincs szükség mivel az áramhálózatot használva olyan helyekre is ki tudja terjeszteni a wifi hálózatot, amik közelében nem volt elérhető a jel.

Természetesen az új wifi erősítő telepítésekor használnunk kell számítógépünket, vagy tabletünket is, ugyanis itt kell megadnunk az eszköznek a wifihálózatunk jelszavát és elvégeznünk néhány egyszerű beállítást, hogy a későbbiekben a lehető legkényelmesebben használhassuk a hálózatot. Alternatívaként amennyiben modemünk/routerünk és a beszerzett jelerősítőnk támogatja, használhatjuk az ún. WPS funkciót, ami két gombnyomás után elvégzi a szükséges beállításokat.

Ha minden lépést helyesen végeztünk el, akkor innentől kezdve élvezhetjük a sokkal erősebb wifit!

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?