Biztonságos online tartalmak szülői felügyelettel

Gyermekeink egyre több időt töltenek az interneten. Sajnos nem ülhetsz mindig mellettük, így fennáll a veszélye, hogy olyan tartalmakba futnak bele, amiket nem kellene látniuk. Szerencsére van néhány okos és hasznos szolgáltatás, ami segíthet neked.

A legkisebbek számára sokszor teljesen természetes, hogy idejük egy részét az interneten töltik. Rajzfilmeket vagy youtubereket néznek, zenét hallgatnak, játékokkal játszanak. Arról megoszlanak a vélemények, hogy milyen hamar szabad a gyerek kezébe tabletet adni, de abban egyetértünk, hogy minden tőlünk telhetőt meg kell tenni annak érdekében, hogy garantáltan csak az életkoruknak megfelelő tartalmakkal találkozzanak.

Mit értünk szülői felügyelet alatt?

A szülői felügyelet olyan szolgáltatások, alkalmazások összessége, amikkel nyomon követheted gyermeked internetezési tevékenységét, segítenek a számukra nem megfelelő tartalmak kizárásában, valamint szabályozzák az internethez való hozzáférésüket.

Ha UPC előfizető vagy, két modem közül is választhatsz, ami alapból tudja a “szülői felügyelet” szolgáltatást. Ubee EVW3226 vagy Technicolor TC7200 modem esetén nyisd meg a kedvenc böngésződ és írd be a 192.168.0.1 címet. A megjelenő felületen kattints a szülői felügyelet menüpontra, majd az eszközszabályok alatt válaszd ki, melyik eszköz(ök)ön megjelenő tartalmakat szeretnéd szűrni.

Az időpontszűrő használatával akár napokra és órákra bontva szabályozhatod, hogy a korlátozás mikor legyen érvényben. A webhelyszűrők segítségével pedig nemcsak azt tudod beállítani, hogy mely oldalak tartalmai ne kerüljenek megjelenítésre, hanem akár a teljes internetet elérhetetlenné teheted az eszköz számára.

Ilyen drasztikus lépésekre reméljük, hogy nem fog sor kerülni, de bízunk abban, hogy a közös böngészés, a látott tartalmak átbeszélése és az ésszerű szoftveres korlátozások segíteni fognak abban, hogy a kicsik csak olyat lássanak az interneten, ami nemcsak szórakoztatja vagy edukálja őket, hanem mindezt a koruknak megfelelő tartalommal teszi.

Ha UPC előfizető vagy és segítségre van szükséged a szülői felügyelet beállításában, látogass el a UPC  hivatalos oldalára vagy hívd az ügyfélszolgálatot a 1221-es számon.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?