A wifivel minden jobban szól!

A vezeték nélküli technológiát használó eszközök sok szempontból meg tudják könnyíteni az életünket. Hatványozottan igaz ez azokra a hangeszközökre is, amik felesleges kábelezések nélkül otthonunk kiváló zene- és egyéb hangforrásai lehetnek. Most ezeket mutatjuk be nektek!

Rendszeres olvasóink már pontosan tudják, hogy a wifi sokmindent jobbá tehet, hiszen – többek közt – segíthet nekünk a takarítás elvégzésében, új ismeretek elsajátításában, a felfrissítő szórakozásban és akár a megfelelő okosotthon kialakításában is.

Ugyanakkor léteznek olyan a hangeszközök is, amik a wifi erejét kihasználva tehetik jobbá mindennapjainkat. Ezen a ponton sokan úgy gondolhatják, hogy a legjobb hangélmény biztosításához bőven elegendő lehet a Bluetooth technológiát alkalmazó eszközök használata, pedig a valóság az, hogy a wifis kütyük ezeknél sokkal jobb hangminőséget tudnak lényegesen nagyobb területen biztosítani és még a kezelhetőségük is kényelmesebb. Ezúttal ezeket mutatjuk be nektek!

A soundbar nem csak a tévédnek fog tetszeni!

Manapság már szinte minden háztartásban helyet kapnak a különböző márkájú nagyképernyős televíziók, viszont ezek többsége nem rendelkezik megfelelő minőségű hangrendszerrel. Ennek kiküszöbölésére érdemes beszerezni egy igényeinknek megfelelő soundbart, ami rendkívül kevés helyet foglal és lényegesen jobb hangzásvilágot garantál, mint a TV-k hangszórói.

A soundbar lényegében egy vékony, hosszúkás eszköz, amiben több hangszóró van egymás mellé beépítve. Ha szeretnénk, akkor a TV-állványra is tehetjük, vagy éppen a falra is felfúrhatjuk, viszont az újabb eszközöknél csupán egy biztonságos wifihálózat kell ahhoz, hogy tévékészülékünkhöz csatlakoztathassuk. Bár a házimozik is képesek térhatású hangot biztosítani, de a soundbar ennél lényegesen magasabb szintet képvisel.

Vezeték nélküli fejhallgató a nyugis zenehallgatásért

Gyakorlatilag bármikor szükségünk lehet egy olyan fejhallgatóra, ami megfelelő hangminőség mellett vezeték nélkül teszi lehetővé a szabadabb munkavégzést vagy éppen az önfeledt szórakozást. Ráadásul a telepítése is rendkívül egyszerű, hiszen a legtöbb esetben csak egy hozzá kapott USB adaptert kell bedugnunk abba az eszközbe, amin használni szeretnénk, majd ezután felcsatlakoztatni az otthoni wifihálózatunkra.

Arra viszont figyelnünk kell, hogy bizonyos időközönként – használattól függően általában 8-10 óránként – töltenünk kell őket, mielőtt teljesen lemerülnének. A korszerű típusok már a 7.1-es térbeli hangzást is támogatják és a használatukkor különböző, gyári hangprofilok közül választhatjuk ki a tevékenységünkhöz leginkább illőt. Érdemes egyébként olyan fejhallgatót vásárolnunk, ami nemcsak Windows és Mac gépekkel tud együttműködni, hanem Microsoft XBOX ONE és Sony PlayStation 4 konzollal is kompatibilis, hiszen így a család összes tagja örömét lelheti benne.

Komplex hangrendszer szinte bármilyen alkalomra

A vezeték nélküli hifi hangrendszerek egyik nagy előnye, hogy csupán áramforrásra és megfelelő wifikapcsolatra van szükségük a zavartalan működéshez. Szerencsére nemcsak a telepítésük, hanem a költöztetésük is rendkívül egyszerű lehet, hiszen a benne lévő eszközöket könnyedén össze tudjuk pároztatni egymással, ami áthelyezésük – például egy költözés – után is megmarad.

Hatalmas előny, hogy a gyártó által biztosított applikáció segítségével gyakorlatilag bármelyik okoseszközünkről vezérelhetjük az akár több hangszóróból álló hangrendszerünket. Ennek egyik legnagyobb pozitívuma, hogy otthonunk különböző helyiségeiben különböző számokat is hallgathatunk, de ha szeretnénk, akkor mindenhonnan szólhat ugyanaz a sláger is. A korszerűbb eszközök a leghíresebb streaming szolgáltatásokkal (pl. Spotify, Apple Music stb.) is együtt tudnak működni, de velük még kedvenc podcastjainkat is egyszerűen meghallgathatjuk.

Kedvenc eszközödről az otthoni hangszóró(i)dra

A Chromecast Audio egy olyan apró kütyü, amit csak össze kell kötnünk az otthoni hangszórónkkal és utána pusztán wifink használatával már streamelhetjük is rá kedvenc zenéinket, vagy hangoskönyveinket különböző eszközeinken keresztül. Utóbbi lehet egy Windows, Mac, vagy ChromeOS rendszerű számítógép, de androidos, vagy Apple okostelefon és tablet is, amiről otthonunk szinte bármelyik pontján vezérelhetjük a lejátszást, állíthatjuk a hangerőt, vagy adhatunk meg egyedi sorrendet a legjobb slágereknek.

Természetesen ehhez használhatjuk a már jól bejáratott zenei streamingszolgáltatók kínálatát (Pandora, Google Play Music, Spotify, iHeartRadio) és az egyszerű kezelhetőségnek hála bármelyik családtag vezérelheti a Chromecast Audio-val felszerelt hangszórókat. Igény esetén akár több hangszóróval is összeköthetjük az eszközt, hogy lakásunk minden pontján ugyanaz a zene szólhasson.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?