A wifi a hétvégi takarításba is besegíthet!

Valójában kétféle ember létezik: aki szeret takarítani és aki ha teheti, inkább másra bízza az efféle piszkos munkát. Szerencsére a technológiai fejlődés már az otthoni takarítóeszközöket is elérte, amik a wifi erejével a hétvégi takarítás oroszlánrészét helyettünk is megcsinálhatják. Most megmutatjuk, hogyan!

Korábbi cikkünkben már bemutattuk nektek, hogy milyen hasznos eszközökkel tehetitek még kényelmesebbé és energiatakarékosabbá otthonotokat, most pedig egy olyan eszközről lesz szó, amire akkor is rábízhatjuk a takarítást, ha éppen valahol máshol tartózkodunk.

Felejtsd el a régimódi porszívózást

Ha szeretnénk biztosítani lakásunk tisztaságát, érdemes megfontolnunk egy robotporszívó beszerzését. Bár közel sem tud olyan rugalmas lenni, mint ha egy hivatásos takarítót fogadnánk fel, de még így is rengeteg dolgot tud helyettünk elvégezni. Ráadásul a beállítása pofonegyszerű, hiszen a hozzá adott töltő segítségével teljesen fel kell töltenünk az akkumulátorát, utána pedig egy gomb megnyomása után már indulhat is a takarítás!

A legtöbb ilyen eszköznél többféle program közül választhatunk, ami szerint például kérhetünk teljes takarítást – ilyenkor értelemszerűen otthonunk egész területét megtisztítja –, de azt is megadhatjuk neki, hogy csak adott helyiségben takarítson. Így mire hazaérünk, már tisztább lakás fogadhat minket, akár munkába megyünk, vagy éppen elugrunk egy jó kis bevásárlásra.

A beépített érzékelőknek hála kikerüli a különböző berendezési tárgyakat, számos modell még a küszöbökkel is könnyedén megbirkózik, valamint a falnak sem fog nekimenni, hiszen az adott helyiségben egy vizuális határfalat húz magának, amit biztosan nem lép át.

Nem kell aggódunk azért sem, hogy a szőnyegben koszt hagy maga után, mivel a kellően nagy szívóerővel rendelkező eszközök ezeket az anyagokat is ki tudják tisztítani. A robotporszívók többségéhez saját, dedikált mobilalkalmazás jár, amit a telefonunkra telepítve és a wifire kapcsolódva egyszerűen vezérelhetünk. Így okostelefonunkat, vagy tabletünket használva indíthatjuk be, vagy állíthatjuk le a készüléket, de a rendszeres, vagy időszakos takarításokat is beütemezhetjük. Ezzel könnyedén megoldható, hogy pontosan az általunk megadott napon történjen a takarítás, viszont akár az is beállítható, hogy minden nap délután 5-re csillogjon az otthonunk.

A fejlettebb robotporszívók a sarkokat is megfelelően ki tudják takarítani és akkor is jól jönnek, amikor gyorstakarításra van szükségünk, mivel a legoptimálisabb útvonalon haladva tisztítják fel a padlót maguk után. Egy feltöltéssel akár a teljes otthonodat ki tudják takarítani, hacsak nem 100 négyzetméternél nagyobb területen kell dolgozniuk, bár ilyenkor automatikusan leállnak töltődni, ha a helyzet úgy kívánja.

Nagyobb itthoni műszaki üzletekben, áruházakban egyszerűen beszerezhetjük az igényeinkhez illő robotporszívót, amik pár tízezer forinttól már megvásárolhatóak, viszont a komolyabb modellek 100 és 200 ezer forint közötti árkategóriába esnek.

Fontos tudni azonban, hogy a többségük egy bizonyos tisztasági szint megtartására alkalmas csak, ezért ha valóban tiszta lakást szeretnénk, akkor előbb vagy utóbb rá kell szánnunk magunkat a takarításra, vagy egy hivatásos takarító felvételére.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?