A legjobb szolgáltatások, amiket interneten szeretünk megosztani egymással

Mióta ilyen mértékben terjedt el hazánkban a szélessávú internet és egyúttal ez a technológia ennyire a lételemünkké vált, azóta nem csoda, hogy rengeteg mindent rajta keresztül osztunk meg egymással. Itt nemcsak 280 karakteres gondolatokra és fényképeken vagy videókon megörökített élményekre gondolunk, hanem olyan szolgáltatásokra is, amik a közösségi megosztásnak hála több szempontból is jobbá tudják tenni az életünket. Ezeket mutatjuk most meg nektek!

Mára gyakorlatilag eljutottunk oda, hogy interneten keresztül szinte mindent el tudunk intézni és legtöbbször lényegesen kényelmesebben, rengeteg időt spórolva tehetjük ezt meg. Most összeszedtük nektek azokat a szolgáltatásokat, amiket a technológia használatával bármikor könnyedén megoszthattok másokkal.

A gyors és pénztárcabarát utazás

A közösségi autózás valószínűleg sokak számára már ismert, ami a lehető legegyszerűbb módon köti össze a szabadidővel rendelkező sofőröket és az utasokat, hiszen csupán egy mobilalkalmazásra és internetre van szükségünk hozzá. Évekig ilyen volt Magyarországon az Uber, mostanság pedig a Taxify, ami lehetővé teszi, hogy utasként gyorsan, kényelmesen és kiszámító költség ellenében érhessünk célba, míg a sofőrök pedig extra kereseti lehetőséget kaphatnak.

Hazánkban továbbra is népszerű a hasonló alapon működő telekocsi is, ami viszont nagyobb távolságok megtételében segíthet minket, de a legtöbb szolgáltatást kínáló cég rendelkezik jól használható webes felülettel is. Ilyen például az Oszkár és a BlaBlaCar, amik nem csak sokat spórolnak az utasoknak, hanem a környezetet is kímélik.

Egy szállás, amit nem fogsz elfelejteni

Bárhova is vezessen az utunk, szinte minden esetben szükségünk lehet egy olyan szállásra, ahol a szállásadó megbízható, leinformálható és olyan helyet kínál nekünk, ami a lehető legjobban kielégíti az igényeinket. Erre kiválóan alkalmas a manapság is töretlen népszerűségnek örvendő Airbnb, ami jelenleg a világ 191 országának 34 ezer városában érhető el és honlapon, valamint mobilalkalmazáson keresztül számtalan szálláslehetőséget kínál az utazni vágyóknak.

Ennél viszont jelentősen olcsóbb megoldás lehet a Couchsurfing használata, ahol pusztán szívességi alapon, esetleg minimális pénzért cserébe juthatunk költséghatékony szálláshoz, de ha szeretnénk, akkor a többi felhasználónak is szállást biztosíthatunk. Így nemcsak más kultúrákat ismerhetünk meg, hanem idegennyelveket is gyakorolhatunk, valamint számtalan új ismerősre tehetünk szert.

A csináld magad mozgalom

Mindig is szerettél volna a saját kezeddel elkészíteni például valamilyen bútordarabot, ékszert, vagy egyedi kozmetikumot? Akkor érdemes elmerülnöd a DIY (Do it yourself) honlapok tengerében, ahol milliónyi inspirációt és ötletet kaphatsz, ráadásul a legtöbb helyen lépésről lépésre mutatják be, hogy hogyan tudod az adott terméket elkészíteni.

Erre kiváló példa a doityourself és az instructables is, ahol nemcsak részletes útmutatókat lehet böngészni, hanem komplett kurzusokkal tanulhatjuk meg különböző dolgok elkészítését. Ha pedig szeretnénk, másokkal is megoszthatjuk saját projektjeinket, ha éppen otthonosan mozgunk valamelyik területen.

Bocsássuk áruba szakértelmünket!

Manapság már rengeteg olyan oldal létezik, ami a saját platformján keresztül hozza össze a referenciákkal rendelkező szakembereket és a kisebb, vagy éppen nagyobb feladatokat, munkákat adókat. Ilyen oldal például a Fiverr és az upwork, ahol angol nyelvtudás ismeretében számtalan szabadúszót találhatunk a legkülönfélébb projektek megvalósításához.

Kishazánkban is indult hasonló kezdeményezés a mai napig rendkívül népszerű KreaNod személyében, ahol megbízók és kreatívok könnyedén egymásra találhatnak. Fontos viszont tudni, hogy itt leginkább arculati, grafikai és kreatív tervezéssel kapcsolatos kérdésekben kaphatunk, vagy adhatunk segítséget.

Mert a villámgyors közösségi wifi mindig jól jön

Már a fentebb felsorolt dolgok miatt is gyakorlatilag bármikor előfordulhat, hogy internetre van szükségünk, amiben hatékonyan segíthet a UPC előfizetők által használható Wi-Free hálózat, ami Magyarországon több mint félmillió ponton és számos külföldi országban is szélsebes wifit tud biztosítani. Külön előnye, hogy egyszerre akár 3 eszközzel is csatlakozhatunk a kiszemelt hálózatra és rendkívül könnyen beállítható.

Mivel köztudottan rengeteg veszéllyel járhat a nyílt wifi használata, ezért is érdemes inkább a UPC megoldását használni, hiszen biztonságosabb, ingyenes és a segítségével még a mobil adatforgalmunkat is csökkenteni tudjuk. Ha szeretnétek többet megtudni erről az egyedülálló szolgáltatásról, olvassátok el korábbi cikkünket.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?