A jövő asszisztense wifire hangolva

A technológiai fejlettségnek hála már nem csak érintésekkel, hanem hangunk használatával is elintézhetjük a legfontosabb feladatainkat. Ebben segítenek a folyamatos újításokon áteső hangasszisztensek, akik megfelelő internetkapcsolat esetén pillanatok alatt elvégzik a rájuk bízott teendőket. Most őket mutatjuk be nektek!

Ismerd meg közelebbről Siri-t!

 

 

 

 

 

 

 

Az Apple intelligens személyi asszisztense számos feladat megoldásában segíthet neked, ezért érdemes a lehető leghamarabb megtanulni a használatát. Előhívásához csupán annyit kell tenned, hogy megnyomod az iPhone-od, vagy iPad-ed főgombját, majd annyit mondasz neki, hogy Hey Siri és már figyeli is az utasításaidat.

 

 

 

 

 

 

 

Fontos tudnod, hogy Siri sajnos egyelőre még nem ért magyarul, de ha például jól beszéled az angol, esetleg a német nyelvet, akkor simán meg tudod értetni magadat vele. Például csak annyit mondasz neki, hogy "Hey Siri, how's the weather?" és az internet felhasználásával megmondja neked, hogy éppen milyen kinn az időjárás.

 

 

 

 

 

 

 

Utasítások terén a repertoár rendkívül széles, hiszen közel 500 parancsot ismer már a Siri, így tud segíteni üzenetek megírásában, amiket csak le kell diktálnod neki, megoldhat helyetted különböző számolásos műveleteket, akár fotót, vagy videó készíthet helyetted és – többek közt – a telefonod beállításait is állítgathatod vele. Ráadásul Macen, Apple TV-n, Apple Watch-on és még autóban is használhatod, utóbbi esetben viszont csak akkor, ha az autód rendelkezik CarPlay, vagy Siri Eyes Free funkcióval.

 

 

 

 

 

 

 

Alexa, aki mindenben segít

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A világ egyik legnagyobb, elektronikus kereskedelemmel foglalkozó cégeként az Amazon is kifejlesztett egy saját hangasszisztenst, aki az Alexa nevet kapta. Ám ő nem csak az Amazon saját termékeiben – mint az Echo Dot, az Echo, vagy az Echo Show – található meg, hanem mostanra már hűtőkben, autókban, porszívókban és egyéb eszközökben ugyancsak elérhető.

 

 

 

 

 

 

 

Ez leginkább annak köszönhető, hogy Alexa egy teljesen nyílt platform, amire a különböző szolgáltatók is rá tudnak csatlakozni, ami azért is előnyös az Amazon számára, mert így a saját eszközeiken keresztül a lehetőségek végtelen tárházát tudják nyújtani a felhasználók számára. Az asszisztens segítségével külföldön akár egy teljes bevásárlást lebonyolíthatunk, de megtalálhatja nekünk a legközelebbi kínai éttermet, feladatlistánk átfutása után emlékeztethet az előttünk álló teendőkre és zenehallgatást is szabályozhatjuk vele, ami különösen jól jön a beépített Amazon Music funkciónál, de a Spotify-jal is simán elboldogul.

 

 

 

 

 

 

 

Mindezek mellett Alexa saját, folyamatosan bővülő képességekkel is rendelkezik, amivel pillanatok alatt nyithatjuk meg kedvenc alkalmazásunkat, de segíthet minket a relaxációban és okosotthonunk vezérlésében is. Ráadásul a beépített mikrofonrendszerének hála nem kell a közvetlen közelében tartozkódnunk ahhoz, hogy igénybe vehessük a segítségét, ami konyhai és egyéb otthoni műveleteknél felettébb hasznos tud lenni

 

 

 

 

 

 

 

Cortana nélkül nem könnyű az élet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Microsoft is rendelkezik általuk megálmodott digitális asszisztenssel, ez pedig a Cortana, akivel ugyancsak különböző feladatokat és beállításokat intézhetsz el. Az eléréséhez csak annyit kell tenned, hogy Windows operációs rendszerrel bíró eszközödön rákattintasz a kör alakú ikonjára és egy villámgyors beállítást követően már fogadja is a hangutasításaidat.

 

 

 

 

 

 

 

Így például megkérheted arra, hogy ébresszen egy konkrét időpontban, javasolhat neked érdekes programokat aznap estére, tájékoztathat a legfrissebb közlekedési információkról, de akár a világ aktuális történéseiről is informálhat téged. Bizonyára veletek is sokszor előfordul, hogy hirtelen eszetekbe jut valami fontos, de semmi sincs a közelben, amire le tudnátok jegyzetelni. A Cortana által kínált jegyzetfüzet erre is alkalmas lehet, csak le kell diktálnotok neki aktuális gondolataitokat, így azok biztosan nem fognak elveszni.

 

 

 

 

 

 

 

A Microsoft hangasszisztensét számítógépen, laptopon, tableten, okostelefonon és XBOX One-on is használhatod.

 

 

 

 

 

 

 

A Google Asszisztens a rendelkezésedre áll!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyakorlott felhasználók közül sokan ismerhetik a Google Asszisztensét, ami már a Google Home rendszerében is elérhető. Ennek az aprócska eszköznek csupán internetre és a telefonunkra feltelepített alkalmazására van szüksége ahhoz, hogy hangutasításokkal és érintésekkel kommunikálhassunk vele.

 

 

 

 

 

 

 

Indításként csupán annyit kell mondanunk, hogy ‘Hey Google’, amit ha jól ejtettünk ki, az eszközön bekapcsolnak a jelzőfények és már fogadja is a kéréseinket. A többi, korábban említett asszisztenshez hasonlóan ő is kiváló társunk lehet zenehallgatáskor, útvonaltervezéskor, jegyzeteléskor, de a híreket is felolvassa nekünk – bár ezt magyar nyelven sajnos nem tudja megtenni, úgyhogy kell hozzá némi nyelvismeret.

 

 

 

 

 

 

 

A rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy más okoseszközökkel is összekapcsolható, így hangunkkal – többek közt – állíthatjuk okosizzóinkat, okostévénket, illetve emellett a Google szolgáltatásait is bármikor igénybe vehetjük.

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?