5 eszköz, amit wifi kelt életre

Vannak tárgyak, amik wifi nélkül gyakorlatilag használhatatlanok és vannak, amelyeket évtizedek óta használunk “offline”, de a wifi elterjedésével új életre keltek. Közös tulajdonságuk, hogy a vezeték nélküli hálózat által kínált lehetőségek segítségével teljesebbé teszik az életünket.

Az okoshűtő

A legtöbb vezeték nélküli okoshűtő ajtaján egy kijelzőt találunk. Ezt használhatod rajztáblaként, de felfoghatod egy rögzített tabletnek is, amelyen mondjuk recepteket böngészel. Sőt, ha úgy tartja kedved, akár tv-műsorokat is nézhetsz rajta, de ha főzés közben inkább zenét szoktál hallgatni, akkor a beépített hangszórókat fogod imádni.

A legtöbb okoshűtőhőz mobilalkalmazás is jár, amellyel a hűtőben elhelyezett kamerán keresztül bármikor megnézheted, miből mennyi van otthon. Extraként egyes modellek már abban is segítenek, hogy számon tartják a bennük tárolt élelmiszerek szavatosságát, és emlékeztetőt küldenek, ha valami már lejárt és nem alkalmas fogyasztásra.

Az okostévé

Az okostévé már nem tartozik a legfrissebb technológiai újdonságok közé. Ha azonban még nem váltottál, érdemes elgondolkodnod, hiszen számtalan kényelmes és hasznos funkciót kínálnak.

A legtöbb okostévé rendkívül vékony és könnyű, ráadásul az újabb modellek a Full HD-nál négyszer nagyobb felbontású, 4K-s kijelzőkkel vannak felszerelve, így egy megfelelő hangrendszerrel kiegészítve simán megnyithatod a saját mozidat otthon. 

Operációs rendszerének köszönhetően az okostévé hasonlóan működik egy okostelefonhoz: telepíthetsz rá alkalmazásokat, bonyolíthatsz rajta videóhívásokat vagy akár internetezhetsz is, miközben a képernyő másik felén továbbra is a kedvenc műsorod fut.

Ezen kívül az okostévék képesek arra, hogy USB-ről vagy egyéb, hálózatba kötött adathordozókról filmeket vagy fényképeket játsszanak le, akár a vezeték nélküli hálózaton keresztül is. 

A 360 fokos kamera

Az okostelefonoknak köszönhetően ma már lassan mindenki képes jó képeket, akár panorámaképeket is készíteni. De egy igazi 360 fokos fotóhoz vagy videóhoz különleges kamerára lesz szükséged.

A kis méretű eszközt kézben is tarthatod, de célszerűbb állványra helyezni, hogy jobb minőségű felvételek készüljenek. A 360 fokos kamerákat wifi köti össze a telefonodon futó alkalmazással, így távolról is vezérelheted őket.

Telefonod képernyője ilyenkor a kamera képét mutatja, így ellenőrizheted, hogy megfelelő pozícióba állítottad-e az eszközt. A 360 fokos kamerákkal YouTube vagy Facebook Live közvetítést is indíthatsz, ilyenkor figyelj arra, hogy az adatforgalom jelentősen megnőhet.

A drón

Szeretnéd madártávlatból látni a világot és megörökíteni az ott látottakat? Akkor neked egy drónra van szükséged! Egy ilyen repülő szerkezet vezetéséhez semmilyen jogosítvány nem kell, csak sok gyakorlás és stabil wifi-kapcsolat az eszköz és a távirányító között, ami sokszor akár az okostelefonod is lehet.

A látványos felvételek érdekében érdemes jó fényviszonyok mellett a levegőbe emelkedned. Szeles időben viszont inkább mellőzd a használatát, nehogy a drón lássa kárát.

A sörkészítő

 

 

 

Sok férfi álma lehet egy olyan sörfőző berendezés, amivel otthon főzhetik kedvenc italukat. Ezt teszi lehetővé az egy magyar startupcsapat által létrehozott Brewie, ami malátával, komlóval, élesztővel és persze vízzel dolgozik. 

 

 

 

A gép segítségével gyakorlatilag bármilyen típusú sört el tudsz készíteni, ráadásul a wifi segítségével a teljes folyamatot irányíthatod okostelefonról, tabletről, vagy számítógépről is irányíthatod.

 

 

Kapcsolódó tartalmak:

Visszajelzés

Hasznosnak találtad az oldalt?